·         El conseller Homs ha assistit a l’estrena d’aquesta obra a l’Auditori de Barcelona en el marc dels actes commemoratius del Tricentenari
foto auditori

 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presidit aquest vespre l’estrena del concert Catalunya 1714 a l’Auditori de Barcelona. La suite Catalunya 1714 és una versió simfònico-coral, creada pel director i compositor Salvador Brotons, que recrea a través de melodies populars d’un i altre bàndols- entre elles els Segadors- els fets bèl·lics de la Guerra de Successió. Brotons, que ha dirigit també aquest vespre el concert, ha escrit més de 125 obres majoritàriament orquestrals i de cambra i ha guanyat diversos premis de composició.
 
Catalunya 1714 és una partitura intensa, enèrgica i d’inspiració nacional. Aquest vespre, la suite ha estat interpretada, per primera vegada, per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Coral Càrmina, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Joves Amics de la Unió.
 
Aquest concert, emmarcat en els actes commemoratius del Tricentenari de la Generalitat, ha comptat amb l’assistència del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el secretari de Govern, Jordi Baiget; la secretària general del Departament de Cultura, Pilar Pifarré, i el comissari dels actes del Tricentenari de la Generalitat, Miquel Calçada.