·         Artur Mas anuncia la renúncia de Jordi Pujol a l’oficina i la retribució com a expresident i als títols de president fundador de CDC i de CiU
 
·         El cap de l’Executiu expressa els seus sentiments de “dolor immens, pena i compassió” davant el comunicat de Jordi Pujol
 
·         El president Mas destaca que l’expresident Pujol “posa les màximes facilitats perquè l’afectació sigui la menor possible” davant els “reptes gegantins” que té el país
El president Mas, en un moment de la seva compareixença
El president Mas, en un moment de la seva compareixença
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest matí en una compareixença informativa que ha acordat amb Jordi Pujol la seva renúncia com a president fundador de CDC i com a president honorífic de CiU, així com a l’oficina i la retribució que té com a expresident de la Generalitat. El cap de l’Executiu ha volgut destacar que “el país està per sobre de qualsevol persona, per important o rellevant que sigui”, i ha afegit que “el país va endavant”, perquè “té moltes fortaleses i actius i el full de ruta està definit, amb el consens i el suport de molta gent”.
 
Artur Mas ha insistit que “la col·lectivitat, que som tots, el país sencer, val més que una sola persona” i ha demanat no caure en interpretacions que puguin suggerir que aquest fet condiciona el que pugui passar en els propers mesos. “Aquí no s’atura res”, ha reblat, i ha assegurat que “és un moment dur, però el país va endavant en tots els sentits: econòmicament, socialment i des del punt de vista de la transparència”.
 
El cap del Govern ha fet aquesta compareixença després d’informar els membres del Govern d’aquestes decisions que va acordar ahir a la nit amb l’expresident Pujol. El president ha explicat que Jordi Pujol, el mateix divendres que va fer el comunicat en què assumia les seves responsabilitats davant l’opinió pública, va posar a disposició del partit les seves distincions honorífiques a CDC i a CiU.
 
Artur Mas ha destacat que Jordi Pujol “ha treballat tota la seva vida pel seu país i se l’ha estimat i se l’estima tothom, més enllà de les falles, debilitats i errors que ha pogut tenir, com de fet han tingut altres persones” i ha assenyalat que “vol seguir ajudant i la manera que té d’ajudar és posar les màximes facilitats perquè l’afectació sigui la menor possible”, davant dels “reptes tan gegantins que tenim en les properes setmanes i mesos”.
 
“La situació que em colpeix més”

El president Mas ha expressat el seu “dolor immens, pena i també compassió” davant d’aquesta situació. A preguntes dels periodistes, ha recordat que “en la meva trajectòria política he hagut de prendre moltes decisions i afrontar situacions tremendament complicades” i ha fet notar que “aquesta és la que em colpeix més i m’afecta més”. “Per a mi el president Pujol és el meu pare polític”, ha afirmat.
 
En un altre moment de la roda de premsa, el cap del Govern ha explicat que el president Pujol pot renunciar i renuncia a ser president fundador de CDC i de CiU i a la seva oficina d’expresident i a la seva retribució, però ha afegit que “no pot renunciar a haver sigut president de la Generalitat durant 23 anys”. El president ha afegit que Jordi Pujol “forma part de la història del nostre país” i ha dit que  “quan hagi passat tota aquesta tempesta que ara és molt gran, amb el pas del temps i en el judici de la història, la figura del president Pujol tindrà, òbviament, les seves taques i les seves debilitats, però, també tindrà els seus grans actius i aportacions al país”.
 
Artur Mas també ha volgut recordar que Jordi Pujol “fa més de deu anys que no prenia cap decisió important ni a CDC, ni a CiU ni, òbviament, al Govern de la Generalitat”.

1  

Imatges

Compareixença

Compareixença 1637

1  

Vídeos

Vídeo de la compareixença