El conseller de Justícia presideix l’acte de presentació del Retaule i del Ball de la Morisca a Gerri de la Sal
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquesta tarda la presentació del Retaule i del Ball de la Morisca que se celebra cada any coincidint amb la Festa Major de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà. En ocasió d’aquesta celebració, el conseller ha dirigit unes paraules en les quals ha aprofitat per posar de manifest que “en les nostres arrels més profundes com a poble hi ha un sistema de valors amb els quals ens identifiquem” que, segons Gordó, “responen a les tradicions europea i cristiana”.
 
En la seva intervenció, el titular de Justícia ha recordat que “la identitat i les arrels no es poden modificar, són les que són i ens fan com som” i ha fet una crida a atendre “les nostres arrels i la nostra essència” amb astúcia, solidaritat, justícia social, unitat, generositat, intel·ligència i fe. Per a Gordó, “no hi ha cap reconquesta col·lectiva que es pugui aconseguir si no es posseeixen aquestes virtuts”.
 
Una vegada més, el conseller ha fet al·lusió a la “cruïlla” en què es troba Catalunya avui dia. En aquest sentit, Germà Gordó ha insistit que el procés que viu el país “el que demana és una fe en nosaltres mateixos, en el que som capaços de fer i en el que hem estat capaços de fer durant més de mil anys d’història”.