• El conseller fa una crida a la unitat política i social i demana que "no ens fem trampes al solitari"
El conseller Mascarell

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha remarcat avui que la reclamació de sobirania plena per a Catalunya no és "una abstracció” perquè “darrere hi ha recursos que no tenim, hi ha la resolució de molts problemes socials, hi ha la possibilitat de muntar una prosperitat una mica més sanejada". El conseller de Cultura ha fet aquestes declaracions durant una entrevista en el programa El Matí de Catalunya Ràdio, on ha afirmat que "el que ens interessa a tots nosaltres és que el procés avanci, que les coses canviïn, que aquest país domini i administri amb plenitud la seva sobirania".


Durant la seva intervenció, el conseller de Cultura ha assegurat que "sobirania cultural voldria dir fer algunes coses que fa 25 o 30 anys que hauríem d'haver fet i que no hem pogut fer perquè no ens corresponen a nosaltres” i ha posat com a exemple “una llei de mecenatge, que és tant o més important que tenir més o menys diners o una llei de la propietat intel•lectual”. En paraules de Mascarell, “un dels grans problemes de la producció cultural a Catalunya és la pirateria i això només s'atura amb una bona llei de la propietat intel•lectual".


"Vostè sap que representaria que en els últims 25 anys Catalunya hagués tingut una llei del mecenatge modèlica o similar a la que tenen alguns països del nostre entorn? No estaríem discutint en termes culturals el que estem discutint, perquè són lleis que estimulen la inversió en cultura per part del món empresarial, del món social, fins i tot per part de les persones”, ha reblat el titular de Cultura, tot afegint que “quan jo reclamo sobirania no reclamo una abstracció, reclamo això, necessitem fer això perquè la vida del país avanci” “Imagini's si ho poguéssim fer amb una estructura d'iniciatives públiques, polítiques, una mica coherent, amb una mica de continuïtat i no tant ofegada com la que tenim ara", ha afegit Mascarell.


D’aquesta manera, el conseller de Cultura ha insistit en que "no és el moment de fer prevaldre ni els interessos de les persones, ni del polítics individualment, ni els interessos dels partits polítics” i ha posat èmfasi en que “el president de la Generalitat està actuant com a president del país” que “pensa en el conjunt de la gent”. “Si estem en aquest procés és perquè pensem que aquest país, Catalunya, està en una situació complicada, ha de millorar, ha de millorar des del punt de vista l'economia, des del punt de vista de la societat, des del punt de vista de la cultura, i la única manera de millorar és tenir un grau de sobirania infinitament superior al que tenim", ha conclòs el conseller.


En aquest sentit, Ferran Mascarell ha fet una crida a la unitat de la societat i dels representants polítics catalans en afirmar que "la societat catalana necessita claredat d'idees i veure que els partits polítics no es barallen gens”.  Per aquest motiu, el conseller de Cultura  ha receptat “unitat, consens, voluntat de fer les coses bé, barallar-se poc i buscar els objectius que ens convenen, perquè tot això no és un joc” perquè “al darrere de tot això hi ha una situació enormement complicada que volem resoldre b锓Si no modifiquem les coses el país no anirà endavant, anirà enrere", ha afegit Mascarell.