• Segons el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, Mas ha fet una crida als alts càrrec a fer honor al moment que viu Catalunya amb “moral de victòria”
  • Homs ha assegurat que hi ha “la certesa que la consulta serà convocada i que es podrà fer i es podrà votar”
  • Per al portaveu, el president ha identificat 3 certeses: “que estem a punt, que tenim possibilitats de tirar endavant allò que ens hem proposat, i que podem guanyar”
El president de la Generalitat ha celebrat aquest dilluns una reunió amb els alts càrrecs del seu Govern. Una trobada que, segons ha informat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, “s’està convertint en habitual” però que aquest any s’emmarca en “un moment excepcional”, tant per la culminació dels 4 primers anys del Govern com, sobretot, per “la situació col•lectiva que vivim com a país”.

Segons Homs, el president ha recordat que “oportunitats com les que té ara el país no les té cada dia, les té en moments històrics molt excepcionals i ara hi som”, i ha identificat tres certeses d’aquest procés: “primera, que estem a punt. Segona, que tenim possibilitats de tirar endavant allò que ens hem proposat. I tercera, que podem guanyar. No que és segur que guanyarem però que podem guanyar”.

En aquest sentit, Homs assegura que hi ha “la certesa que la consulta serà convocada i que es podrà fer i es podrà votar” i ha explicat que el president ha demanat a tots els alts càrrecs de l’executiu perquè s’hi impliquin “amb convicció i amb moral de victòria”. Mas ha explicat que “aquesta és una operació de país, però que sense el govern no es podria fer”, ha dit Homs, i per això el president ha convidat als alts càrrecs del seu executiu “a no ser ni espectadors ni comentaristes de la realitat que vivim sinó, en la mesura de les nostres possibilitats, a ser-ne protagonistes” i “a fer honor a aquesta hora decisiva”.