govern
 
·         El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat el “to de cordialitat” de la trobada
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’han reunit aquest migdia, al Palau de la Generalitat, durant gairebé dues hores. En la trobada marcada per un “to de cordialitat”, segons ha explicat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la  roda de premsa posterior a la reunió, els dos dirigents han parlat “ tan des de la perspectiva de l’anàlisi de la situació actual, com de les perspectives que hi ha”.
 
El portaveu del Govern ha explicat que entre els dos dirigents hi hagut “un punt de diagnòstic compartit en el sentit que la qüestió catalana és un repte al qual cal fer-hi front”. Segons el portaveu, els intercanvis d’impressions “sempre són bons” encara que “la conclusió sigui quedar-se en el mateix lloc”. Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el portaveu del Govern ha explicat que “uns hi aporten un tipus de solucions, d’altres unes altres i altres cap”, en referència al govern de Mariano Rajoy. En aquest sentit, Homs ha volgut diferenciar la posició del PSOE que planteja una solució diferent a la del Govern de la Generalitat i la posició del PP que “tenen només en el seu frontispici un no a tot”.
 
Sobre la reforma constitucional que proposa el PSOE, el portaveu Homs ha demanat “que es posin d’acord PSOE i PP que són els qui tenen a les mans que hi hagi reforma constitucional” i ha assegurat respecte aquesta possible entesa que “no esperarem que es posin d’acord a veure si un dia ens toca la loteria i han pensat en nosaltres”. En aquest sentit, segons Homs “Catalunya ha de fer el seu propi camí, amb tot el respecte”.
 
Homs ha explicat que el president ha recordat a Sánchez que el que es planteja des de Catalunya “és poder votar”. “Qualsevol proposta, en el sentit que sigui, hauria de poder ser defensada i poder ser votada”, ha volgut subratllar el portaveu. En aquesta línia, el portaveu ha tornat a aclarir que “és un error” que sovint es produeixi “una sinonímia curiosa entre la idea de la consulta i directament el resultat que puguin defensar uns i no uns altres”. Per això, ha volgut recordar que “el que defensa en aquests moments del Govern de Catalunya, les institucions catalanes, la immensa majoria de les formacions polítiques catalanes, el gruix de la població, i així ho ha expressat a les urnes, és el fet de poder votar i val la pena subratllar-ho”.
 

1  

Imatges

Fotografia del president Mas i Pedro Sánchez a la Galeria Gòtica del Palau

Fotografia del president Mas i Pedro Sánchez a la Galeria Gòtica del Palau 648

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra del conseller Homs

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la reunió entre el president Mas i Pedro Sánchez

Fotografia de la reunió entre el president Mas i Pedro Sánchez
JPG | 622