In Memoriam

En motiu dels actes de commemoració de la Diada i del Tricentenari, s’ha estrenat avui la videoprojecció In Memoriam a la façana del Palau de la Generalitat. El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, ha estat l’encarregat de fer l’encesa simbòlica de la videoprojecció de la senyera sobre la façana del Palau de la Generalitat, que es podrà veure fins a l’11 de setembre. Segons Vilajoana, l’inici de la projecció ha servit de “porta” a “un conjunt d’activitats molt significatives” que tindran lloc fins la Diada. “Ens sembla que és una bona manera de començar una Diada que és molt especial”, ha afegit Vilajona després de l’encesa d’In Memoriam.


Aquesta videoprojecció consisteix en una imatge animada de la senyera dissenyada pel videocreador Franc Aleu amb un missatge en català, castellà, anglès i francès en memòria dels catalans que lluitaren, fa 300 anys, per les llibertats del país.  In Memoriam es podrà veure cada nit a la façana des de les 21h fins les 22h des del dia 5 de setembre fins l’11 de setembre. El dia 10 de setembre, coincidint amb la Nit Blanca, l’horari de projecció s’ampliarà i podrà ser vista des de les 21h fins a les 24h.


L’encesa d’aquesta videoprojecció dóna el tret de sortida de les activitats de celebració d’una Diada "excepcional" que “es produeix en un any excepcional”, tal i com van explicar el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el vicepresident segon del Parlament, Lluís M. Corominas, durant la roda de premsa de presentació dels actes de la Diada de 2014.


Franc Aleu (Barcelona, 1966) és un artista català, que va començar la seva activitat escènica amb La Fura dels Baus i Jaume Plensa. Aleu va ser Premi Nacional de Cultura el 2012 en la categoria d’audiovisual. La seva videografia escènica i els seus efectes visuals s’han estrenat als teatres i òperes més importants del món com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Scala de Milà, La Monnaie de Brusel•les, entre d’altres. És conegut també per les seves projeccions audiovisuals sobre façanes d’edificis emblemàtics com l’ajuntament de Barcelona o el Parlament de Catalunya.

3  

Fitxers adjunts

In Memoriam

In Memoriam
JPG | 512

In Memoriam (vista plaça)

In Memoriam (vista plaça)
JPG | 328

El secretari Vilajoana encén In Memoriam

El secretari Vilajoana encén In Memoriam
JPG | 725