• Un total de 5.771 agents participen en aquest dispositiu per garantir la celebració de la Diada arreu de Catalunya
  • Els mossos treballaran per minimitzar els problemes de trànsit, la seguretat dels assistents als diferents actes i garantir el manteniment de l’ordre públic
FOTO
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presentat aquesta tarda en roda de premsa el dispositiu de seguretat de la Diada i ha explicat que al llarg dels dies 10 i 11 de setembre es faran un total de 53 manifestacions comunicades i diversos actes institucionals arreu de Catalunya. Per aquest motiu, el Departament d’Interior ha dissenyat un dispositiu de seguretat que permeti vetllar pel seu bon desenvolupament. Espadaler ha dit que “la policia està al servei de tots”, i per tant, “tothom, pensi el que pensi, ha de poder manifestar-se, sempre que s’expressi amb civisme, respecte i normalitat”.
 
Un total de 5.771 agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra es mobilitzaran en el dispositiu elaborat per garantir el bon funcionament de tots els actes i convocatòries previstes en el marc de la Diada Nacional de Catalunya. El conseller d’Interior ha remarcat “el tres grans reptes del Departament d’Interior: la mobilitat, la seguretat ciutadana i l’ordre públic”.
 
El Centre de Coordinació Policial estarà activat des del dia 10, a les dues del migdia, fins que finalitzin els actes del dia 11 de setembre.
 
A Barcelona, on l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat la ‘V’, els Mossos d’Esquadra treballaran de forma conjunta i coordinadament amb la Guàrdia Urbana per minimitzar l’afectació de la mobilitat, garantir la seguretat i atendre les incidències que es puguin produir.
 
El Servei Català de Trànsit reforçarà també la presència dels mossos, especialment a l’AP-7, A-7 i a les principals vies interurbanes utilitzades per aquelles persones que es desplacin a Barcelona procedents de fora de l’Àrea Metropolitana. A banda d’un important nombre de vehicles particulars es preveu també l’arribada a la capital catalana de més de 1.500 autocars. Per això, es posarà en marxa un dispositiu de mobilitat per minimitzar possibles afectacions de trànsit a les principals carreteres catalanes i a les entrades a la ciutat.
 
Dispositiu de mobilitat del SCT a les entrades de Barcelona
 
El Dispositiu del SCT a les entrades a la ciutat de Barcelona començarà a les 15.00h del dijous 11 de setembre a la Diagonal, des de la B.-23, i en els dos trams de la Gran Via; entrades per la C-31 sud i C- 31nord , i C-32. En tots aquests casos els vehicles es desviaran per les Rondes de Barcelona.
 
El SCT només tallarà el trànsit en aquests punts quan la Guardia Urbana de Barcelona ho sol·liciti, en cas que es produeixin aglomeracions. 
 
Per dur a terme aquest dispositiu el SCT col·locarà panells de missatgeria variables i senyalització amb cons. També es reforçarà la presència dels mossos d’esquadra en aquests punts
 
En relació al transport públic, es reforçarà també la presència policial a les estacions de transport públic on la previsió d’assistents serà més nombrosa per tal de garantir el bon funcionament de les mateixes i evitar aglomeracions que puguin suposar un risc pels seus usuaris. En aquest sentit, es preveuen mesures especials, davant la possible saturació a determinades estacions.
 
Amb Transports Metropolitans, FGC i RENFE s’estableixen mesures addicionals de saturació d’estacions i evitar aglomeracions a les andanes.
 
El Departament d’Interior demana la col·laboració de tots els ciutadans i ciutadanes i fa una crida al civisme per tal que la Diada Nacional de Catalunya se celebri sense incidències a tot el territori.
 

1  

Fitxers adjunts

Annex_Consells

Annex_Consells
PDF | 19