·         El cap de l’Executiu ha enviat una carta als alcaldes i alcaldesses amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat avui una carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional. El cap de l’Executiu qualifica la Diada d’enguany de “diferent i especial” i expressa el seu desig que “totes les institucions del país la commemorem, com sempre hem fet, amb esperit de concòrdia, civisme i catalanitat, valors que ens defineixen com a poble”.
 
En la tradicional missiva que envia cada any el president als alcaldes i alcaldesses, explica que aquesta Diada és diferent, perquè coincideix amb la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, i és especial, perquè és la darrera abans de la consulta del 9 de novembre, “on tots els catalans i catalanes seran cridats a manifestar la seva opinió sobre el futur polític que volen per al seu país”.
 
Artur Mas també destaca als alcades i alcaldesses que el procés polític que viu el país “ha estat caracteritzat per grans majories socials i consens polític, per l’encaix en la legalitat, pel civisme i el diàleg com a mostres del nostre tarannà, i per la democràcia com a signe distintiu de com resoldre els conflictes avui”.
 
El cap de l’Executiu aprofita la missiva per agrair als alcaldes i alcaldesses “el clima en el qual s’ha mogut el procés” i afirma que “malgrat les legítimes discrepàncies que les diferents opcions ideològiques provoquen en la presa de decisions, cal remarcar la cohesió i el civisme que caracteritzen el nostre poble”.
 
El president clou la carta instant els municipis a celebrar la Diada des de la diversitats d’actes que s’organitzaran i a “mantenir ben viu l’orgull del nostre sentir patriòtic i de la vitalitat i força que els nostres conciutadans ens transmeten amb l’esperança d’un futur millor”.
 
S'adjunta la carta.
 

1  

Fitxers adjunts

Carta

Carta
PDF | 39