• Un acte a la Llotja de Mar ha completat el programa institucional previ a l’11 de setembre
El president fent l'ofrena floral al Fossar de les Moreres
El president fent l'ofrena floral al Fossar de les Moreres
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, han presidit diversos actes institucionals organitzats amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.
 
Enguany, la commemoració de l’11 de setembre ha començat un dia abans. A les 20 hores, el president Mas i la presidenta de Gispert, acompanyats per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han fet una ofrena floral al monument del Fossar de les Moreres, en record dels herois de l’Onze de setembre de de 1714, amb l’acompanyament de la formació de gala dels Mossos d’Esquadra.
 
Hi han intervingut l’Orfeó Gracienc, l’Orfeó Manresà, la Coral Cantiga, la Polifònica de Puig-Reig, Lluís Vidal i Begoña Alberdi.
 
En acabar l’ofrena, les autoritats s’han dirigit a la Llotja de Mar on enguany s‘ha celebrat l’acte institucional de commemoració dels 300 anys dels fets de 1714. Sota la direcció de Josep Maria Mestres, s’ha articulat una vetllada commemorativa que ha combinat text i música en un espai únic. Hi ha intervingut Pere Arquillué, Emma Vilarasau, Clara Segura, Jordi Savall i la Capella Reial, Pere Martínez, Max Villavecchia, Maria del Mar Bonet, Lluís Vidal, Quartet Casals, Orfeó Gracienc, Orfeó Manresà, Coral Cantiga i Polifònica de Puig-Reig.
 
 
En acabar-se l’acte institucional, ha començat un extens programa artístic pels espais urbans dels barris de la Ribera i el Gòtic, convertits en escenografia del programa d’accions teatrals, musicals i de dansa.
 
Demà, Diada Nacional de Catalunya, el president presidirà l’acte ‘Érem. Som. Serem. 300 Violoncels’, al Born Centre Cultural, on, coincidint amb el moment en què va caure el conseller en cap Rafael Casanova, 300 violoncel·listes portaran a terme un acte simbòlic de resistència, armats de poesia, música i cançó. Seguidament, farà una ofrena floral davant del monument de Rafael Casanova.
 
A la tarda, rebrà els responsables de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, organitzadors de la ‘V’ catalana.
 

2  

Imatges

Ofrena al Fossar de les Moreres

Ofrena al Fossar de les Moreres 2420

El president Mas saludant diversos ciutadans a la sortida de la Llotja de Mar

El president Mas saludant diversos ciutadans a la sortida de la Llotja de Mar 832