• El conseller afirma que “és obligació d’un governant estar al cas i atendre d’alguna manera allò que s’expressa democràticament”
  • Francesc Homs també ha manifestat el seu desconcert per l'intercanvi de SMS "propis de Mortadelo y Filemón" que va fer el cap de gabinet del govern espanyol, Jorge Moragas
Homs en una de les parades de la Setmana del Llibre en català
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha expressat avui en nom del Govern, la “profunda preocupació per l’actitud del govern espanyol”, que després de la multitudinària manifestació de la darrera Diada, continua tenint com a única resposta “aquest refugiar-se en una interpretació esbiaixada de la llei” una reacció que “de fet, inquieta”. Homs considera que “és obligació d’un governant estar al cas i atendre d’alguna manera allò que s’expressa democràticament, pacíficament i massivament com és el cas del poble de Catalunya”.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions en el marc de la 32 edició de la Setmana de Barcelona que se celebra a Barcelona fins demà al vespre. El conseller, que ha subratllat que el Govern “mai no perd l’esperança” ha recordat que manifestacions com les de l’11 de setembre passat ja s’han produït altres anys i que el poble català ja “s’ha expressat en les urnes ara fa dos anys, en unes eleccions convocades expressament per escatir si havia voluntat de consulta o no i va ser clarament que sí.”
 
Homs també ha mostrat la seva sorpresa per les declaracions del fiscal general de l’estat, Torres Dulce, qui ahir assegurava que si hi ha desobediència al Tribunal Constitucional i s’organitza la consulta, s’aplicarà el codi penal. “Si ara resulta que el fet de voler votar es motiu d’aplicació de codi penal, on som?”, ha questionat. “El codi penal té tot el sentit del món per ser aplicat amb aquells que vulnerem la convivència” però no és raonable s’utilitzi amb “aquella gent que vol votar”.
 
Preguntat sobre l’intercanvi de missatges que el cap de gabinet de presidència del govern espanyol, Jorge Moragas, va fer amb Maria Victoria Álvarez fa dos anys, el conseller de la Presidència s’ha mostrat “sorprès” i ha afegit que li agradaria que La Moncloa “deixés de fer de Mortadelo i Filemón” i “atenguessin el repte democràtic que planteja Catalunya, és a dir, que atenguessin les coses que són importants i tenen sentit”. “És desconcertant”, ha ressaltat.
 
Homs ha recorregut avui les parades de la 32 edició de la Setmana del llibre en català que se celebra a l'avinguda de la catedral de Barcelona fins demà, de la qual ha destacat que “posa de manifest la potència de la llengua catalana en l’àmbit de la literatura” i ha fet una crida perquè la fira sigui visitada ja que ”val la pena”.