• El titular de Justícia ha estat l’encarregat d’entregar el premi a l’Advocacia Solidària, en l’acte de lliurament del premi Valors, a l’advocat Eduard Sagarra

 

  • En el decurs de l’acte, Gordó ha destacat la importància de la societat civil organitzada i ha remarcat: “hem d’ajudar-nos a desenvolupar projectes, vetllar, entre tots, per un estat social que ja no es pot mantenir tan sols a cop de dogma ideològic o de recursos públics”
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha estat l’encarregat aquesta tarda de lliurar el guardó a l’Advocacia Solidària a l’advocat Eduard Sagarra, durant l’acte d’entrega del premi Valors, organitzat pel Consell de l’Advocacia de Catalunya (CAC). En la seva intervenció, el conseller Gordó ha posat de manifest que “un dels nostres valors és la societat civil organitzada en col·laboració amb la política. Hem d’ajudar-nos a desenvolupar projectes, vetllar, entre tots, per un estat social que ja no es pot mantenir tan sols a cop de dogma ideològic o de recursos públics”.
 
Gordó ha advocat per fer “un nou gran pacte per salvar l’estat social. I la nostra fórmula autòctona d’estat social, de justícia social, ha d’incorporar sens dubte els valors de la cooperació, de l’estalvi, de l’esforç, de l’austeritat i de la protecció social que ens puguem permetre”.
 
Tanmateix, el titular de Justícia ha afirmat que “no hem vingut a fer un país eficient, hem vingut a fer un país millor. Un país on tots posem, des del nostre talent, el millor de nosaltres mateixos. Un país de cooperació i de valors”.
 
En un altre sentit, Germà Gordó ha defensat el dret a la tutela judicial efectiva com a màxim valor a defensar des del Departament de Justícia i ha manifestat que aquesta és la justícia social que avui s’ha de garantir. Sobre aquest aspecte, ha puntualitzat: "la gent ha de confiar que pot accedir fàcilment a una justícia ràpida, eficaç, eficient, professional, neutral i pròxima. I això no és un desig de màxims, és el que considero la mínima justícia social”.
 
Finalment, Gordó ha tingut també paraules de reconeixement per als premiats, dels quals ha destacat que són “persones referents dels valors a seguir al nostre país”.