• La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha valorat el resultat de la votació de la llei de consultes aprovada aquesta tarda al Parlament, amb 106 vots a favor i ha recordat al govern espanyol que “la democràcia s'enforteix amb més democràcia”
Joana Ortega en la seva intervenció posterior a la votació de la llei de consultes

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha qualificat aquesta llei de consultes com “el marc legal perquè el president pugui convocar la consulta popular el dia nou de novembre”. I, en aquest sentit, la vicepresidenta ha afegit que aquesta llei de consultes “és constitucional i què a més és una llei de desenvolupament del nostre Estatut, d'una competència exclusiva que tenim i volem exercir”.

La llei de consultes, que ha estat aprovada pel Parlament en un ple extraordinari amb 106 vots a favor i 28 en contra, “és una de les vies, un dels cinc marcs legals, que ha de permetre expressar, i ha de permetre complir amb el mandat assumit pel Govern de Catalunya, acordat amb les forces polítiques que estan a favor del dret a decidir”, d’acord amb les paraules de la vicepresidenta del Govern.

En la seva intervenció després de la votació, Ortega ha expressat la satisfacció del Govern pel resultat de la votació de la Llei de consultes populars no referendàries i de participació ciutadana. D’una banda, "per aquest ampli suport què ha tingut la llei, aproximadament un 80%”, i, d’altra banda, Ortega ha ressaltat el fet que “tots els grups parlamentaris han treballat amb voluntat d'acord, amb voluntat de consens, amb diàleg, amb un rigor absolut perquè avui aquesta llei sigui realitat”.

Ortega també ha aprofitat per, en nom del Govern, “donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones dels diferents grups parlamentaris que hi han treballat, que ho han fet possible”.


Posant d’exemple el referèndum que va tenir lloc ahir a Escòcia, la vicepresidenta Joana Ortega ha recordat al govern espanyol que “la democràcia s'enforteix amb més democràcia”.