• El cap de l’Executiu ha confirmat la signatura en la 60a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, que ha inaugurat aquesta tarda
El president Mas, durant el recorregut inaugural de la Fira de Sant Miquel
El president Mas, durant el recorregut inaugural de la Fira de Sant Miquel
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquesta tarda que “dissabte signaré el decret de convocatòria de la consulta, tal i com em vaig comprometre”. El cap de l’Executiu ho ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació, en el marc de la visita a la 60ª Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.

D’aquesta  manera, el president de la Generalitat compleix totes les etapes del procés, que va començar amb la declaració de sobirania; l’acord amb els grups polítics a favor del dret a decidir de la pregunta i la data de la consulta; l’aprovació, per part del Parlament de Catalunya, de la Llei de consultes i, finalment, la convocatòria de la consulta per al proper 9 de novembre.
 
Durant el discurs que ha pronunciat en l'acte inaugural de la Fira, el cap de l'Executiu ha assegurat que Catalunya, que ha incorporat al llarg del temps milions de persones vingudes de fora, “segueix creient en allò que ha cregut sempre: en la voluntat de governar-se ell mateix, tant com pugui, amb una mentalitat nova”.
 
El president ha recordat que enguany, a més del Tricentenari dels fets de 1714 també se celebra el Centenari de la Mancomunitat, que, ha explicat, “va ser el  el primer intent seriós d’organitzar Catalunya des del punt de vista del seu propi autogovern”. Artur Mas també ha subratllat que la Mancomunitat va demostrar que “persones amb talent i que creuen en elles mateixes i en el país que representen poden fer moltes coses i molt perdurables”.
 
El cap del Govern ha remarcat el missatge que, com va passar a la Mancomunitat, “empenta, talent, voluntat, creativitat i bons equips permet fer molta feina” i ha dit que la voluntat de Catalunya de seguir governant-se ella mateixa “s’ha de fer amb mentalitat del segle XXI, és a dir amb una aposta forta i clara pel marc europeu, que és aquest gran paraigua que ens protegeix a tots els pobles d’Europa, sense distinció de fronteres, ni de cultures, ni de llengües”.
 
Durant la inauguració de la 60a Fira Agrària de Sant Miquel i de la 29a Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola "Eurofruit", el cap de l'Executiu ha destacat que les fires “són un bon termòmetre” i ha afegit que aquest cas “el termòmetre marca bona temperatura perquè, malgrat les dificultats objectives, continua venint més gent i això comportarà una major activitat en tots els terrenys”.
 
“Aquestes dificultats que tenim ara les hem de convertir en oportunitats i Catalunya  ja està en aquest camí d’aconseguir convertir en oportunitats el que molt sovint veus com unes  amenaces”, ha assegurat el president, que ha recordat que “un territori petit com Catalunya és conjuntament amb la Llombardia el primer clúster agroalimentari de tota Europa”.
 
El president ha recordat la vocació europea de Catalunya, però ha fet notar que “Europa també té mancances”, i s’ha referit a la crisi d’Ucraïna, davant la qual la UE “ha reaccionat tard i de manera insuficient”. En aquest sentit, el president ha assenyalat que “de vegades tens la sensació que Europa es preocupa més d’Escòcia que d’Ucraïna, quan el problema no és Escòcia”.
 
Han acompanyat a Artur Mas en l’acte d’inauguració de la Fira l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; el director de la Fira, Oriol Oró, i el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre d’altres autoritats.
 
En l’edició d’enguany de la Fira s’assoleix la major superfície d’exposició de les darreres edicions amb la incorporació d’una parcel·la de 9.000m2 que suposa un total de 74.000m2 bruts d’exposició. La cita congrega enguany a 352 expositors.
 

1  

Imatges

Inauguració

Inauguració 1016