•  L’esdeveniment se celebrarà a Girona entre els dies 1 i 3 d’octubre
  • La trobada s’emmarca en el projecte europeu International Augmented Med (IAM), liderat per l’Ajuntament de l’Alguer
 
Aprofitar les possibilitats que suposa l’ús de les noves tecnologies per a la difusió, coneixement i promoció turística del patrimoni cultural és un dels pilars que ha portat a organitzar les Jornades APP (Aplicacions per a la Promoció del Patrimoni) que tindran lloc a Girona els primers dies del mes d’octubre.  Durant tres dies, de l’1 al 3, aquests esdeveniment servirà per presentar les oportunitats que les aplicacions per a dispositius mòbils i la tecnologia de la Realitat Augmentada ofereixen al patrimoni cultural i natural i al turisme. 
 
Experts en aquests àmbits exposaran el potencial que representen les noves tecnologies digitals i mòbils per al sector del turisme cultural. Les sessions tècniques es complementaran amb vídeo mapping sobre edificis de caràcter patrimonial de la ciutat de Girona.
 
Les Jornades APP estan organitzades pel Departament de Cultura, amb la col·laboració de la Fundació i2Cat i KonicLab, socis catalans del projecte europeu International Augmented Med (IAM). Aquest projecte,  en el qual s’emmarquen les jornades, està liderat per l’Ajuntament del l’Alguer, motiu pel qual, les jornades de Girona comptaran amb la presencia de l’alcalde d’aquesta localitat durant els tres dies en què es desenvoluparan.   
 
Les Jornades APP comptaran amb la participació de més de 35 representants o socis del projecte IAM i ja hi ha una xifra de més de 70 inscrits. Aquest podran conèixer de primera mà els detalls i característiques dels projectes pilots d’aplicacions per a dispositius mòbils (apps) desenvolupades en aquest context i les iniciatives premiades en la convocatòria de beques sobre els mateixos àmbits de treball.
 
Les jornades es fixem com a objectius principals els de promoure l’ús de la Realitat Augmentada i les tecnologies multimèdia en l’àmbit del patrimoni cultural i natural per a crear serveis turístics innovadors, així com el de millorar l’experiència dels visitants en el camp del turisme cultural, un dels sectors clau pel desenvolupament econòmic de Catalunya i de la Mediterrània. Les jornades també serviran per a fomentar la creativitat en les aplicacions per a dispositius mòbils per a la cultura i el turisme, integrant la interacció amb els visitants
 
Les jornades estan destinades a professionals dels sectors culturals i turístics interessats a descobrir oportunitats per a la gestió del patrimoni i la promoció del turisme, així com a les empreses i organitzacions tecnològiques que vulguin presentar els seus productes/serveis i compartir experiència amb experts internacionals. En elles, també hi trobaran els seu espai els estudiants de turisme/gestió cultural/enginyeria/arquitectura...
 
Aquests col·lectius trobaran en les jornades un ampli programa de  conferències i taules rodones amb experts dels àmbits del patrimoni, turisme i noves tecnologies, així com presentacions i demostracions, tant d’exemples com d’aplicacions .
 
Així, per exemple, s’hi presentaran les iniciatives premiades en la convocatòria internacional per a projectes de RA aplicada al patrimoni. Les projeccions nocturnes de vídeo en edificis i monuments emblemàtics de Girona, es faran a indrets significatius de la localitat, com ara la Casa Pastors i la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona.
 
Una visita a Empúries el tercer dia també permetrà als participants en les jornades descobrir les aplicacions de realitat augmentada especialment desenvolupades pel consorci català per aquest jaciment arqueològic.
 
Podeu aconseguir informació detallada del programa de les jornades en el següent enllaç: www.jornadesapp.cat.