• El cap de l’Executiu ha participat aquest vespre al Palau de la Generalitat  en l’acte d’homenatge a l’escultor, dibuixant i gravador Josep Maria Subirachs
El president Mas amb Judit Subirachs, filla de l'escultor
El president Mas amb Judit Subirachs, filla de l'escultor
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquest vespre en l’acte d’homenatge a l’escultor, dibuixant i gravador Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927 - 2014), i ha destacat que va tenir la virtut de ser d’aquelles persones que “tenen fe, creuen en elles mateixes i saben que el que fan és prou important per superar qualsevol obstacle o mur que es puguin trobar i tiren endavant, no afluixen, ni ajupen el cap”. “Aquesta és una lliçó molt important en aquest moment per al poble català”, ha reblat.
 
Davant les més de 200 persones que han omplert el Saló de Sant Jordi per retre homenatge a Subirachs, el cap del Govern ha subratllat que “el que ha fet gran Catalunya és una sèrie de virtuts i actituds que es donen en algunes persones que fan que el país agafi més rellevància per ell mateix”. “Són persones que combinen talent, creativitat, ofici i treball”, ha afegit el president, que ha assenyalat que aquestes virtuts “han anat construint la millor fesomia del nostre país”.
 
En un altre moment del seu discurs, Artur Mas ha remarcat que el reconeixement a una persona com Josep Maria Subirachs “és la demostració d’un país que ha de ser agraït”.  I s’ha referit a l’escultor com “un català que era i és universal, perquè la seva obra perdura i la petjada que ha deixat és ben visible”, també en el mateix Palau de la Generalitat.  
 
Considerat un dels grans artistes catalans de la segona meitat del segle XX i un dels renovadors de l'escultura pública, ha destacat especialment pel seu treball a la façana de la Passió de la Sagrada Família, en la qual va treballar entre 1987 i 2005, i pel monument a Francesc Macià de la Plaça de Catalunya. Al Palau de la Generalitat hi ha obres seves, com els busts dels presidents Macià i Companys que hi ha al Pati dels Tarongers o el relleu de l’entrada al pont neogòtic que enllaça la Casa dels Canonges amb el Pati dels Tarongers.
 
En l’acte, on també hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, hi han intervingut els historiadors d’art Pilar Vélez i Daniel Giralt-Miracle, l’arquitecte i poeta Joan Margarit, i la filla de l’escultor i historiadora de l’art Judit Subirachs.

1  

Fitxers adjunts

President i Judit Subirachs

President i Judit Subirachs
JPG | 659