• El cap de l’Executiu afirma que s’ha intentat donar totes les facilitats per arribar a un acord “però hem xocat amb un mur molt dur, per tant, anirem endavant”
  • Artur Mas ha presidit aquest matí el XXV Concurs de Castells de Tarragona
XXV Concurs de Castells
El president Mas segueix l'actuació castellera al Tarraco Arena Plaça

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest matí, que la falta d’acord amb el Govern espanyol sobre el procés, “no és un problema de lleis, ni de Tribunal Constitucional (TC) ni de Constitució, simplement de voluntat política”. “Hem intentat donar totes les facilitats possibles, però hem xocat amb un mur molt dur”, ha afirmat Artur Mas, i ha afegit “per tant, anirem endavant, a la nostra manera, amb consens polític, i un cop votat el 9N, esperem que el Govern entengui que això s’ha de resoldre per la via del diàleg”.

 
En declaracions als mitjans de comunicació presents aquest matí al XXV Concurs de Castells, el president Mas ha posat en relleu que “a un país com Catalunya, que té més de dues terceres parts dels seus parlamentaris a favor del dret a decidir, mobilitzacions multitudinàries de suport al carrer, i més del 90% dels ajuntaments catalans a favor de la consulta,  és evident que no se li pot negar aquesta voluntat de decidir el seu futur polític”. I en aquesta línia ha lamentat que “la democràcia espanyola no sigui com la britànica”.
 
Preguntat pel full de ruta que el Govern seguirà d’ara endavant per assegurar la celebració de la consulta, el president ha explicat que, donats tots els impediments que l’Estat està posant al procés, “a partir d’ara dissenyarem els passos de tal manera que no donem cap pista”.  
 
El cap de l’Executiu ha recordat que el decret de convocatòria es va fer de manera que fos difícil recórrer-hi en contra, però, tot i així, “van ser radicals i rotunds i ho van fer”. “Van convocar un consell d’estat un diumenge, un consell de ministres un dilluns, i, per a escàndol general de com funciona el TC, el seu president va convocar una reunió just després d’aquest consell de ministres, en el qual el Govern ja va dir, fil per randa, com actuaria aquest tribunal”, ha continuat Mas. I ha reblat “Tot això, en el seu conjunt, ho considerem d’una hostilitat tremenda”.
 
El president ha negat discrepàncies amb ERC sobre el full de ruta del procés i ha assegurat que “el que pot haver-hi és alguna opinió distinta en algun punt, però això és normal a causa de la complexitat del tema”. En aquest sentit, el cap del Govern ha declarat sentir-se satisfet pel fet que, “davant les dificultats objectives que tenim, les enormes complexitats, estem dirigint aquest procés amb el consens bàsic, que no vol dir estar d’acord en tot moment en tot, sinó trobar un punt comú d’acord”.
 
El president Artur Mas ha presidit aquest matí, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la XXV edició del Concurs de Castells, que se celebra al Tarraco Arena Plaça. Aquest certamen té lloc cada dos anys i convoca les millors colles del país. A l’acte hi ha assistit també el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin.

1  

Imatges

Concurs de Castells

Concurs de Castells 731