• Ha enviat una carta a la jove pakistanesa, que va ser guardonada l’any passat amb el XXV Premi Internacional Catalunya
El president Mas amb Malala Yousafzai, el dia que va rebre el Premi Internacional Catalunya
El president Mas amb Malala Yousafzai, el dia que va rebre el Premi Internacional Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat una carta a la jove pakistanesa Malala Yousafzai en què la felicita en nom seu i del poble de Catalunya per haver estat guardonada avui amb el Premi Nobel de la Pau per la seva lluita i el seu exemple a favor de l’educació dels infants.
 
En la carta, el cap de l’Executiu recorda que el Govern de la Generalitat la va distingir l’any passat amb el Premi Internacional Catalunya en reconeixement al seu compromís i lluita pel dret a l’educació universal dels infants, en especial de les nenes, en països on se’ls nega aquest dret. El jurat del Premi va destacar especialment la seva lluita “jugant-se la vida pel dret a l’educació, des de ben petita i en un context molt difícil”.
 
Durant l’acte de lliurament del Premi Internacional Catalunya, que es va fer al Palau de la Generalitat el 26 de juliol del 2013, Malala Yousafzai va demanar en el seu discurs que no se la recordi com la nena que va patir un atemptat, sinó “com la nena que va lluitar pel dret de tots els nens i nenes a l’educació”. “És el meu somni, la meva obsessió i l’objectiu que persegueixo”, va subratllar. El president Mas va destacar, durant la seva intervenció en l’acte de lliurament, la “valentia i coratge” de la noia i la va posar com a exemple de “persona d’alta qualitat i exigència”.
 
El cap del Govern també expressa, en la missiva de felicitació, el seu desig que la jove pakistanesa guardi “un grat record” de la seva estada a Catalunya i de la visita que va fer a l’Institut Eugeni d’Ors de Badalona i a l’escola Can Serra de Barberà del Vallès. 
 

1  

Imatges

Lliurament XXV Premi Internacional Catalunya

Lliurament XXV Premi Internacional Catalunya 1039