El conseller Homs durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
El conseller Homs durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
  • En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència ha agraït el suport dels partits favorables a la consulta, “sobretot ERC, perquè sinó no seriem on som, a CDC pel que ha aguantat i aguanta, a Unió, a ICV, a la CUP, i als socialistes que “creuen en aquest país” i sobretot “de la gent anònima” que sempre que cal “dóna el do de pit”
  • El portaveu del Govern ha subratllat que “ara hem d’estar centrats en que el 9 de novembre compleixi les expectatives que, de fet, hi teníem tots i volíem tots”
  • Homs ha declarat que “aquests dies no hem donat bona imatge”, i que quan “els polítics es barallen sento vergonya”, així que “per la part que em toca, demano perdó”

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha posat en relleu el suport dels partits favorables a la consulta quan ha afirmat que “al final ens n'hem de sortir tots, i tot el que pugui haver-hi de bo en aquest 9 de novembre és perquè tothom hi posa el coll”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern ha destacat particularment l’esforç d’ERC “perquè, si no, no seríem on som”, i “de tota la gent de Convergència que ha aguantat i aguanta i fa tot el que està fent, de la gent d’Unió, de la gent d’Iniciativa, de la gent de la CUP” i sobretot “de la gent anònima que, a milers i a centenars de milers, dóna el do de pit cada cop que se li demana i que ho tornarà a fer el 9 de novembre”.
 
Sobre el partit liderat per Oriol Junqueras, el portaveu del Govern ha destacat també que de vegades han hagut de prendre algunes decisions “incòmodes” com ara “votar uns pressupostos que són molt empipadors de votar” perquè no són “aquells que t’aplaudeix la gent”. “Ells hi han sigut i això ajuda que el 9 de novembre la gent pugui votar”.
 
També ha destacat el suport d’alguns socialistes ”que creuen en aquest país” i que “encara que el discurs del partit socialista és el que és, entenen, comparteixen i estan d’acord que s’ha de poder votar el 9 de novembre i estan fent mans i mànigues”.
 
A 24 dies de la consulta, Homs ha ressaltat que “ara hem d’estar centrats que el 9 de novembre compleixi les expectatives que, de fet, hi teníem tots i volíem tots”, ja que això “obrirà l’etapa següent”. “Jo vull donar les gràcies a tothom, a tots els que deia abans i sobretot a la gent. Això és prou gran i il·lusionant” ha afegit. En aquest sentit, el conseller ha recordat que “estem on som després de molts intents de tota mena de mirar d’entendre’s amb els governs espanyols de tots colors i no hi ha hagut manera, perquè o ens deien que no o ens deien que sí i després no complien”. “Hem d’anar a la nostra, no ens podem queixar tot el dia sinó que hem de fer camí i anar a aconseguir allò que ens mereixem”, ha reblat.
 
El portaveu del Govern ha expressat també el desig de recuperar la unitat i per això “farem tot el que puguem i sobretot amb l’ajut de la gent. Aquesta actitud de generositat és la que hem de tenir”. “Quan ens barallem els polítics jo sento vergonya perquè me’n sento responsable” i “és evident que aquests dies no hem donat una bona imatge”. “Per la part que em toca, demano perdó a la gent”. A la política passa com a les famílies, que ”de vegades poden discutir però que al final ens posem tots d’acord, com no pot ser d’una altra manera”.
 
Homs també s’ha referit a les declaracions de l’exportaveu i secretari d’Estat de Comunicació del govern de José María Aznar, Miguel Ángel Rodríguez, i ha manifestat que “no em dóna la gana de fer el caldo gros als senyors del Partit Popular, com aquest ximple, perquè és un autèntic ximple, del Miguel Ángel Rodríguez, que deia ahir que al Sr. Mas se l’ha d’afusellar”.
 
Pel que fa a la posició en relació amb la consulta del 9N que diumenge faran pública l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, Homs ha reconegut que, de moment, “no ens han dit res” però que “ens han estirat de les orelles” com és “la seva obligació i així ho entomem” perquè “és exemplar com s’han organitzat les coses des del punt de vista de la societat civil i tenen tot el dret a fer-ho”.
 
Francesc Homs també ha negat que el Govern estigui negociant amb el PSC un futur pacte ja que “no tindria cap coherència perquè aquí no hi som per anar-nos a repenjar” perquè el partit socialista està a les “antípodes del que estem fent”.