·         El conseller afirma en una entrevista a RNE que “el govern espanyol pot ser  el nostre adversari però Espanya no és la nostra enemiga”
 
·         El portaveu del Govern remarca la voluntat de seguir treballant per la unitat perquè “a les cases sempre hi ha discussions però l’objectiu final és compartit”
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que “el nostre projecte no va en contra d’Espanya, sinó a favor de Catalunya” perquè la voluntat no és enfonsar a ningú”. En una entrevista a Radio Nacional de España (RNE), el conseller ha remarcat la importància “d’encarar els problemes que té Catalunya per buscar solucions”. A més, diu que “quan tens ganes de solucionar les coses i no tens els instruments o estan invalidats, és legítim i lògic canviar-ho”. El conseller també ha remarcat que “el govern espanyol pot ser  el nostre adversari però Espanya no és la nostra enemiga”.
 
El portaveu també ha expressat la voluntat del Govern de seguir treballant per la unitat i el convenciment que “aquesta és una situació més aviat conjuntural” perquè a les cases sempre hi ha discussions però l’objectiu final és compartit”. En aquesta línia, Homs s’ha mostrat esperançat amb la possibilitat d’un possible acord en la llista conjunta que veu altament probable”.
 
Homs també s’ha referit a la necessitat de que el poble de Catalunya pugui expressar-se a les urnes i exercir el dret a decidir. En aquest sentit, ha remarcat que la pregunta “és d'un acord polític de dos terços al Parlament de Catalunya” i que “a partir d'aquí, hi ha les opcions per a totes les opinions. I és tan legitima una posició com l'altra”.
 
A 22 dies de la consulta, el conseller de la Presidència ha explicat de cara al 9N la participació “és clau”. Homs també s’ha referit a la possibilitat de votar els 15 dies següents a la consulta per aquelles persones que el dia nou de novembre “no hagin pogut participar –per un a causa molt justificada- ho puguin fer a les seus de las delegacions de la Generalitat”.
 
En referència als pressupostos del 2015, el conseller ha explicat que “per aprovar pressupostos de la Generalitat, no hi ha molts voluntaris perquè això no és fàcil en el context de situació econòmica com el que hi ha” i ha assegurat que el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, “no s’ha ofert”. Segons el conseller però, en aquest cas no hi veu futur perquè “el projecte no és el mateix que el del PSC”.
 
Pel que fa a la posició respecte al 9N de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural, el conseller ha declarat que no pot parlar en nom seu ja què “donaran a conèixer la seva posició diumenge”. A més, ha recordat la importància del paper de la societat civil.