Reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir al Parlament
El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), Joan Rigol, ha mostrat avui el “compromís” de les entitats adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) “per treballar unitàriament” per convertir el 9N en “una gran mobilització ciutadana”. Rigol ha fet aquestes declaracions després de la darrera trobada del Pacte Nacional pel Dret a Decidir celebrada avui al Parlament de Catalunya que ha estat presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; i que ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i el conseller de la Presidència, Francesc Homs.
 
Aquesta intenció queda reflectida en el text acordat pels participants a la reunió: “ens comprometem a treballar unitàriament perquè el 9N, malgrat les seves limitacions, signifiqui una gran mobilització del nostre poble, i així el vot emès i altres formes de mobilització reforcin el sentit participatiu dels ciutadans i ciutadanes en aquest procés".
 
Segons les paraules de Rigol, la trobada ha servit per “visualitzar la feina dels darrers dies” i ha explicat que “tots els participants han manifestat la voluntat de treballar conjuntament en el procés focalitzat en el 9N, que és el repte que tenim en aquest procés cap a l’exercici del dret a decidir”.
 
El coordinador del PNDD ha posat l’accent en “la unitat” de les entitats i partits polítics que han participat en la trobada recordant que “no cal confondre unitat amb uniformisme perquè el pluralisme polític que hi ha a Catalunya és un enriquiment de la nostra societat". “Aquest pluralisme indica diverses sensibilitats, aquestes sensibilitats s’han de dirigir cap un objectiu comú i concretament cap el 9N”, ha precisat.
 
“Hem de veure com les diferents versions serveixen per sumar i no per neutralitzar-se mútuament”, ha afegit subratllant “el clam unànime de totes les institucions de la societat civil demanant que la coordinació política sigui imprescindible perquè sense ella no podem avançar”.
 
Durant la seva intervenció, Rigol ha explicat que durant la reunió el president de la Generalitat s’ha encarregat de fer síntesi dels tres temes que estaven a l’ordre del dia: el dret a decidir com a nexe central de la unitat d’acció, el sentit del 9N en l’àmbit del dret a decidir; i la coordinació política de cara el futur.
 
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir té per objectiu fer partícips del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà de la seva posició final. Actualment, 3522 entitats en formen part. El Parlament de Catalunya ha acollit avui la quarta trobada del Pacte Nacional pel Dret a Decidir on hi han participat les entitats promotores del PNDD.

4  

Fitxers adjunts

Declaració Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Declaració Pacte Nacional pel Dret a Decidir
PDF | 221

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir
JPG | 674

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir
JPG | 975

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Fotografia Pacte Nacional pel Dret a Decidir
JPG | 892