• En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència ha reiterat el compromís del Govern perquè els catalans puguin expressar la seva opinió  i ha assegurat que no veu “cap motiu per fer un pas enrere”
 
  •  Ha anunciat que els serveis jurídics ja estan treballant per presentar els arguments de la Generalitat al TC
 
  •  Per Homs, “no pot ser que les lleis serveixin per impedir dur a terme el que s’ha decidit de manera democràtica”
Conseller Homs
 
El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el procés no té marxa enrere i que l'operatiu per participar el 9N està pràcticament llest. En aquest sentit, de relleu parafrasejant unes paraules de Carles Viver Pi i Sunyer, president del CATN i ex vicepresident Tribunal Constitucional, el 9N està en fase “autoexecutiva”.  Homs, també ha reiterat la voluntat perquè els catalans puguin expressar la seva opinió, assegurant que “està dissenyat de tal manera que ja depèn de la gent”. El portaveu ha destacat particularment que “no es pot prohibir ser voluntari perquè s’estaria prohibint la llibertat d’acció i d’expressió”.
 
En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència ha remarcat el compromís del Govern perquè els catalans puguin expressar la seva opinió  assegurant que no veu “cap motiu per fer un pas enrere” perquè “tot el que s’està fent és molt sòlid”.
 
L’endemà de la decisió del govern espanyol d’impugnar el 9N, Homs ha explicat que “els serveis jurídics de la Generalitat estan acabant de treballar” per tal “d’actuar i presentar arguments”. També ha explicat que el Govern “actuarà en l’àmbit espanyol” sense descartar que més endavant es pugui recórrer a instàncies internacionals.
 
Segons paraules del conseller, a l’Estat “ fa 15 dies que deien que estàvem fent una botifarrada i de cop i volta, passen a veure un referèndum encobert” és per això que Homs creu que actuen moguts per diferent raons, una perquè “tenen un embolic enorme amb temes de corrupció i potser han intentat tirar per aquí – amb la impugnació de la consulta- per fer una cortina de fum” i la segona, perquè “després han vist que recomponíem la unitat i s’han atabalat”. També ha reiterat que “no pot ser que les lleis serveixin per impedir dur a terme el que s’ha decidit de manera democràtica”.
 
El conseller ha posat en dubte el funcionament de la separació de poders a l’Estat espanyol on, segons Homs, “l’executiu ho fa tot: de poder executiu, de legislatiu i també de poder judicial”.
 
A més, ha dit sentir-se “convençut que tothom que ho vulgui, el 9-N podrà expressar-se democràtica i pacíficament”.
Homs també ha cridat al a participació pel 9N que segons el conseller “tindrà un impacte polític enorme” i que “si hi ha una gran participació, tindrà un factor d’impuls extraordinari”.
 
El portaveu també ha reafirmat la voluntat del Govern de mantenir la unitat política, de la qual ha assegurat que “és la nostra força, el valor transcendent en el que estem fent molts esforços”.
 
Finalment, el conseller ha recordat que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no té cap compte a la Banca Suïssa, i que aquesta informació “rotundament falsa” és també, “tremendament greu” perquè “genera una sensació de mal ús, de desbordament de les garanties democràtiques” i és per això que “hi ha una guerra bruta i algú ha d’assumir responsabilitats”.