El cap de l’Executiu ha presidit la presentació de L’últim partit, documental sobre els 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya
El president Mas amb Johan Cruyff i el director del documental
El president Mas amb Johan Cruyff i el director del documental
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquesta tarda l’estrena de L’últim partit, una pel·lícula documental sobre els 40 anys de Johan Cruyff a Catalunya. Durant l’acte de presentació, el cap de l’Executiu ha destacat que “Johan Cruyff ens ha ensenyat que quan creus en una cosa de debò, per gran que sigui, te’n pots sortir”.
 
El cap del Govern ha fet seves les paraules de Cruyff, quan diu que “si vols una cosa, fes-la” i ha subratllat aquest missatge davant dels reptes que té Catalunya en la seva aposta per decidir democràticament el seu futur. En aquest sentit, ha remarcat que això “és exactament el que està fent Catalunya en aquest moment”. “Es poden fer coses grans i estan al nostre abast, sempre que hi hagi, com demostra el Johan, actitud prou positiva per encarar aquests reptes tan importants”, ha reblat.
 
En un altre moment del seu discurs, el president Mas ha recordat Johan Cruyff com undream player del Barca, un jugador de somni, excepcional, que va capgirar la situació i la mentalitat, un jugador que ens demostra que fins i tot les coses més grans estan a l’abast”.
 
Artur Mas també ha fet un paral·lelisme entre el títol de la pel·lícula i les circumstàncies que viu actualment Catalunya i ha afirmat que “nosaltres encara no estem a l’últim partit, estem en un partit molt important, també a nivell de país, però no serà l’últim”. El president ha advertit, però, que “és molt important que aquest partit surti bé, perquè, si no, difícilment passarem a la fase següent, a l’etapa més decisiva”.
 
En aquesta mateixa línia, el president Mas s’ha mostrat convençut que en el procés participatiu de diumenge vinent “el país demostrarà caràcter, una actitud positiva, civisme i sentit democràtic”.
 
El president ha felicitat les persones que han fet possible el documental, que ha dirigit Jordi Marcos i produït Bonita Films, amb el suport de la Fundació Cruyff. La pel·lícula narra com el fitxatge de Johan Cruyff pel FC Barcelona, fa 40 anys, esdevé una revolució esportiva, social i cultural, que dura fins a l’actualitat.
 
A l’estrena, que ha tingut lloc a l’Auditori de Barcelona, hi ha assistit, a més del mateix Johan Cruyff, una nombrosa representació del món de l’esport, de la política, els mitjans de comunicació i la societat civil en general.
 
El documental recull testimonis de personalitats destacades del món de l’esport, la cultura o la política, com Josep Guardiola, Vicente del Bosque, Xavi Hernández, Ferran Adrià, Xavier Sala-i-Martín, Josep Carreras, Marjolijn Van der Meer, Magda Oranich, Xavier Folch, Bojan Krkic, així com el mateix Cruyff.
 

2  

Imatges

Cartell oficial de la pel·lícula

Cartell oficial de la pel·lícula 2009

El president Mas amb Johan Cruyff i Jordi Marcos

El president Mas amb Johan Cruyff i Jordi Marcos 717