• L’Executiu vol garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat estiguin protegides aquest hivern dels talls de subministrament de gas i d’electricitat, tal com preveia el decret, recorregut pel Govern espanyol davant del TC
 
El Consell Executiu ha acordat avui sol·licitar al Tribunal Constitucional l’aixecament immediat de la suspensió cautelar del decret llei contra la pobresa energètica amb l’objectiu de garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat estiguin protegides aquest hivern dels talls de subministrament de gas i electricitat. El Govern formalitzarà les al·legacions pertinents contra el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern de l’Estat contra la norma, per protegir els ciutadans, així com les competències de Catalunya.
 
El mes de desembre passat, el Govern va aprovar el Decret llei 6/2013, que incloïa al Codi de Consum de Catalunya les mesures necessàries per impedir que les companyies interrompessin el subministrament d’electricitat i de gas a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. El text constituïa una primera mesura per protegir les unitats familiars que ho acreditessin entre els mesos de novembre i març.
 
El Govern de l’Estat ha presentat recurs d’inconstitucionalitat contra la norma catalana a l’entendre que vulnera la unitat del mercat espanyol, un recurs que ha comportat la suspensió cautelar del Decret llei. El TC disposa de 5 mesos per decidir si aixeca la suspensió. En cas d’esgotar-se aquest termini, el Decret llei estaria suspès durant el període crític d’aquest hivern, motiu pel qual reclama l’aixecament immediat de la suspensió.