• En una entrevista amb Ramon Pellicer per al Telenotícies de TV3, el cap de l’Executiu ha fet una crida a la participació i al civisme en el 9N, “gran dia de la democràcia”
  • Artur Mas ha afirmat que “qualsevol actuació fora de lloc seria un atac directe a la democràcia i als drets fonamentals”
El president Mas amb Ramon Pellicer, a l'escala gòtica del Palau
El president Mas amb Ramon Pellicer, a l'escala gòtica del Palau
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida a la participació i al civisme en el 9N, que ha qualificat com el “gran dia de la democràcia”. Artur Mas ha reiterat la seva defensa dels drets d’expressió i de participació i ha subratllat que demà “volem donar un missatge potent des d’aquest país. Està a la nostra mà”
 
En una entrevista amb el periodista Ramon Pellicer, emesa avui al Telenotícies de TV3, el cap de l’Executiu ha afirmat que davant la jornada participativa de demà se sent “tranquil, seré, molt esperançat que tot sortirà bé, que el país donarà un bon to, un bon missatge, una bona imatge i un bon exemple, com acostumem a fer”.
 
Artur Mas ha explicat que “el Govern ha preparat tot el que ha estat a la seva mà, que és gairebé tot, perquè demà estigui tot a punt”, i ha destacat que “qui ha posat la cara en tot això” ha estat el Govern i ell mateix com a president. En aquest sentit, ha assenyalat que el recompte dels resultats del 9N el farà la Generalitat i també el donarà a conèixer, “probablement dilluns” perquè “no són unes eleccions normals i ordinàries”. El president ha fet notar, també, que juntament amb la Generalitat hi tenen un paper destacat els ajuntaments i els voluntaris i les entitats, com a tres parts d’un triangle.
 
Preguntat per la possibilitat que la Fiscalia pugui actuar davant d’alguna denúncia, el cap del Govern ha dit que, “per un mínim de sentit comú que tinguin, qualsevol actuació fora de lloc seria un atac directe a la democràcia i als drets fonamentals, com el d’expressió i el de participació”.
 
En aquest sentit, i davant les advertències de l’Estat, el president Mas ha volgut donar un missatge de tranquil·litat als voluntaris i als ajuntaments, que, ha dit, “no han de témer res, perquè el que estan fent és una cosa ben natural i ben normal” i ha reiterat la seva defensa dels drets fonamentals de les persones.
 
Diàleg i convivència entre Catalunya i l’Estat
Respecte a la carta que va anunciar que enviaria dilluns al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el president Mas ha reconegut que “no espero gaire cosa” pel que fa a la resposta, però ha afegit que “crec que ho he de fer així, perquè no es pot perdre mai el concepte del diàleg i la convivència mútua”. “Acabi com acabi aquest procés, la convivència entre Catalunya i Espanya s’ha de seguir produint”, ha reblat.
 
Es pot veure l'entrevista sencera a: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/5335251

1  

Imatges

El president Mas amb Ramon Pellicer

El president Mas amb Ramon Pellicer 914