• El cap de l’Executiu ha estat entrevistat per Jordi Évole en el programa especial de ‘Salvados’ sobre el 9N
  • Artur Mas ha assegurat que “és molt probable que l’única alternativa que ens quedi per fer aquesta consulta sigui en forma d’eleccions si el Govern espanyol no s’adona d’una vegada que cal seure a la taula"
  • El president ha reiterat que “la responsabilitat del procés és del Govern” i que l’únic que el molesta “és que intimidin a gent que està fent de voluntari, amb ganes de col·laborar i treballar pel país”
El president Mas responent a Jordi Évole
El president Mas responent a Jordi Évole
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit, en l’entrevista que li han fet dins el programa especial de ‘Salvados’ sobre el procés participatiu celebrat a Catalunya, que “el 9N són instruments, capacitat de decisió i recursos” i que, per aquest motiu, està pensat sobretot per a la gent que pateix més dificultats econòmiques. “No estem en una guerra ni en una batalla”, ha insistit.
 
En el decurs de l’entrevista conduïda per Jordi Évole, que ha tingut lloc  a la Casa dels Canonges, residència privada dels presidents de la Generalitat, just abans que Artur Mas anés a votar, el cap del Govern ha assegurat que la votació que s’ha fet avui “té un valor polític i simbòlic altíssim”, però que el procés no acaba aquí, “perquè Catalunya vol fer una consulta definitiva i amb totes les conseqüències legals i garanties”.
 
“És molt probable que l’única alternativa i instrument que ens quedi per fer aquesta consulta sigui en forma d’eleccions”, ha remarcat el cap de l’Executiu, que ha subratllat que això es produirà “si després d’aquest 9N, i del que ha passat en aquests dos últims anys, el Govern espanyol i les institucions de l’Estat no s’adonen d’una vegada per totes que cal seure a la taula i permetre als catalans que es puguin pronunciar en un marc de plena legalitat i garanties”.
 
Artur Mas ha destacat que si decideix convocar eleccions no vol que tinguin un caràcter ordinari, sinó que “serveixin per fer la consulta que no s’hagi pogut fer d’una altra manera” i que realment “el resultat es pugui llegir a tot el món com el resultat de la consulta”.
 
Preguntat sobre si el seu desig és fer una llista unitària, el cap de l’Executiu ha assegurat que ell ha parlat darrerament d’una “llista conjunta dels partits pro consulta” i s’ha mostrat disposat a anar a la negociació d’aquesta possible unitat, quan es produeixi, “sense condicions prèvies de cap tipus”.
 
En cas de convcar unes eleccions que traspassin l’ordinarietat habitual, el president ha dit que estaria disposat a ser candidat perquè “l’important és l’objectiu final, no només la posició d’un o altre”. “Si per vida política entenem la quantitat de temps, segurament no me’n queda gaire, però si l’entenem per la qualitat del que s’ha de fer, me’n queda molta”, ha reblat.
 
Sobre les conseqüències legals del procés de participació celebrat avui, el president ha insisistit de nou que “la responsabilitat és del Govern” i que, en el cas dels directors d’instituts, “la consellera d’Educació és la que assumeix aquesta responsabilitat i, a més, està per escrit”, ja que ha explicat que tots els directors que han entregat les claus del seu institut tenen un rebut del Departament on consta que han rebut les claus i on el Govern es fa responsable del que passi en aquell local. “Si el procés surt bé, és mèrit de tots i, si no surt bé, és culpa meva”, ha declarat.
 
En aquest sentit, el president ha assegurat no tenir por de cap amenaça cap a la seva persona, però ha afegit: “l’únic que m’enfada és que intimidin a gent que està fent de voluntari, amb ganes de col·laborar i treballar pel país”.
 

1  

Imatges

El president responent les preguntes de Jordi Évole

El president responent les preguntes de Jordi Évole 351