·        En una entrevista a TV3, el cap del Govern diu estar disposat a parlar que les properes eleccions siguin “la consulta definitiva” però “s’han de donar una sèrie de condicions”
 
·        Artur Mas assegura que “mentre sigui necessari per acabar aquest procés hi seré, siguin quines siguin les conseqüències”
La periodista Ariadna Oltra entrevistant al president
La periodista Ariadna Oltra entrevistant al president
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la importància del procés que ha viscut avui el país i ha criticat que es posi en dubte la seva utilitat. “Com pot ser inútil una gran manifestació democràtica, participativa, amb tanta gent voluntària?” s’ha preguntat, i ha continuat dient “nosaltres vam arriscar amb el canvi de format del procés, que ens va deixar pràcticament sols, però va ser la gent qui va salvar el procés apuntant-se com a voluntaris, nosaltres sols no hauríem pogut”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta reflexió en el decurs de l’entrevista que li ha fet avui la periodista de TV3 Ariadna Oltra, un cop votat al 9N, i que s’ha emès aquesta nit, dins del programa especial que la cadena emet amb motiu de la celebració del procés participatiu.
 
Artur Mas ha subratllat que, des del punt de vista de les grans mobilitzacions que hi ha hagut a Catalunya, “avui és el punt culminant perquè per primera vegada hem pogut votar, i ho hem fet en condicions tremendament adverses i complicades”, i ha descrit el període que ara s’obre de “l’etapa més definitiva”. El president ha explicat que, tot i que ell personalment està convençut que l’opció és una Catalunya independent, “jo valoro l’opinió de tots per igual” i ha dit ser conscient que no tothom s’ha expressat avui, per això ha afirmat que “continuaré treballant perquè en algun moment dels propers temps això que estem fent tingui caràcter definitiu”.
 
“Jo vull que a Catalunya la gent pugui expressar-se per saber quin tipus de país hem de construir i quina relació ha de tenir amb l’Estat espanyol”, ha insistit el president Mas, i ha afegit “això vol dir que per dirigir la política catalana aquests propers 5 o 10 anys necessitem saber cap on la portem”.
 
Preguntat si el pas següent serien unes eleccions plebiscitàries, el cap del Govern ha assegurat que “estic disposat a parlar que les properes eleccions siguin la consulta definitiva, però s’han de donar una sèrie de condicions, i aquestes són les que hem de posar sobre la taula en les properes setmanes, perquè de moment no hi ha acord”, i ha insistit que les “properes dues setmanes seran decisives”.
 
En un altre moment de l’entrevista, i ja en un terreny més personal, el president de la Generalitat ha dit sentir “tranquil·litat d’esperit, una càrrega emotiva i ganes de seguir lluitant” amb motiu de la celebració del 9N. Preguntat per la factura política i personal d’aquest procés, Artur Mas ha dit que la factura política “s’ha de veure encara”, però ha recordat les dificultats que ha trobat el Govern durant aquests 4 anys, i ha confiat que “la gent pensi com ens hem hagut d’enfrontar a aquests problemes”. 
 
Pel que fa a la factura personal, el cap de l’Executiu ha explicat que tant ell com la seva família la tenen assumida perquè “quan algú, que està presidint un país, i les persones que l'acompanyen, viuen un moment històric i irrepetible com aquest, l’últim que fa és queixar-se, però té dret a fer notar que la intensitat dels moments que vivim és tan gran que ha de tenir uns terminis perquè sigui suportable”.
 
En aquesta línia, ha afirmat que la seva permanència en la política està supeditada al termini d’aquest procés, i per això ha assegurat que “mentre jo sigui necessari per acabar aquest procés hi seré, siguin quines siguin les conseqüències”, i ha continuat “acabat aquest procés, que espero que sigui bé, estarem en un altre moment polític del país, aquesta part de la feina ja s’haurà fet, i hauran de ser altres els protagonistes”.
 
 

1  

Imatges

Entrevista a .CAT

Entrevista a .CAT 519