• El cap de l’Executiu ha valorat el resultat del 9N com a “victòria col·lectiva” i “un pas de gegant per poder decidir en algun moment amb tota llibertat i plenes garanties el futur polític del país”
  • Artur Mas ha qualificat la jornada d’avui de “fita inoblidable en la història del país” i s’ha mostrat “molt orgullós de representar Catalunya en aquest moment”
  • Ha lamentat la “miopia política, la indiferència i la intolerància” amb què ha reaccionat el Govern central davant del procés participatiu
El president Mas i la vicepresidenta, en un moment de la compareixença
El president Mas i la vicepresidenta, en un moment de la compareixença
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta nit una primera valoració del que ha estat la jornada participativa del 9N, que ha qualificat d’ “èxit total”, i ha dit que els més de dos milions de persones que han acudit a les urnes donen un missatge clar al Govern espanyol: “Catalunya un cop més ha demostrat que es vol governar a ella mateixa”.
 
El cap de l’Executiu ha qualificat aquest èxit de “victòria col·lectiva” i s’ha mostrat “molt orgullós de ser català, del país i de la seva gent, i de poder representar Catalunya en aquest moment”. I ha expressat la seva disposició a “seguir servint Catalunya perquè realment arribi el dia, al més aviat possible, que puguem decidir en llibertat, de manera pacífica, el nostre futur”.
 
Artur Mas ha assegurat que aquest 9 de novembre “figurarà com una fita inoblidable en la història del país”, que té vocació de “mirar cap endavant per construir una Catalunya millor en tots els sentits”. En aquesta mateixa línia, ha assegurat que “aquest cop, ens hem mirat al mirall i ens hem agradat com a país, com a societat i com a poble”.
 
“Simbiosi entre institucions i entitats”
Un altre dels missatges que ha volgut subratllar el president de la jornada d’avui ha estat la “simbiosi perfecta entre institucions públiques, teixit associatiu i persones”. Per això, ha destacat que “quan anem junts avancem més i millor” i “quan fem les coses bé la nostra causa és realment victoriosa”.
 
El president ha posat en relleu el “civisme exemplar” i la “lliçó de democràcia amb majúscules” que han donat els més de dos milions de persones que hi han participat. I els ha donat les gràcies per “creure en el seu país, per donar a Catalunya la dignitat que es mereix i fer un pas de gegant en l’objectiu de poder decidir en algun moment amb tota llibertat i plenes garanties el seu futur polític”.
 
Artur Mas ha expressat també un agraïment molt especial als més de 40.000 voluntaris que han col·laborat amb el 9N, “sense els quals no ens n’hauríem pogut sortir”. I ha dit que “tenim un deure de gratitud i de reconeixement per la seva generositat i sentit de país”. També ha expressat el seu agraïment als centenars d’ajuntaments i corporacions locals que “s’han posat al servei de la jornada democràtica i han ajudat decisivament que les coses sortissin bé”.
 
“Miopia política de Madrid”
El cap del Govern ha insistit que el procés democràtic català “no va en contra d’Espanya, sinó a favor nostre i sempre procurant pel bé del conjunt”. En aquest sentit, ha lamentat que les primeres reaccions del Govern central “han estat, una vegada més, de molta miopia política i de molta indiferència, quan no d'intolerància”.  “Madrid tenia una oportunitat d'or d'entendre un missatge potent per part de la societat catalana”, ha reblat.
 
Finalment, Artur Mas ha anunciat que dimarts vinent, després de la reunió del Consell Executiu, compareixerà davant dels mitjans de comunicació per explicar els passos a seguir a partir d’ara.

1  

Imatges

Compareixença

Compareixença 436