El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat l’arquitecte David Mackay, mort als 81 anys, “com un treballador incansable, culte i amable, que ha estimat la nostra terra profundament, i que ha contribuït a fer-la més ordenada, racional i bonica”. Mascarell ha destacat la “qualitat professional, la valuosa dimensió cívica i el sentit de la catalanitat” de Mackay.
 
“El desenvolupament de l’arquitectura del darrer mig segle al nostre país, i més concretament a la ciutat de Barcelona, no s’entén sense la seva gran contribució des de l’estudi MBM arquitectes, que compartia amb Oriol Bohigas i Josep Martorell des de 1962. A la capital catalana, que ha tingut la sort d’acollir-lo des de fa molts anys, la seva petjada perdurarà molt de temps. Ha estat decisiu per al desenvolupament de la ciutat”, ha afirmat Mascarell.
 
“Mackay ha esta una personalitat cabdal per a l’arquitectura de Catalunya. Trobarem a faltar la seva mirada intel·ligent i una mica britànica que tant ens ha ajudat. S’ha erigit en mestre i exemple per a tota una generació d’arquitectes catalans i d’arreu del món”, ha afegit.