• Homs: “Una democràcia on fomentar la participació ciutadana i la llibertat d’expressió pot ser constitutiu de delicte no és una democràcia”
  • El portaveu critica “l’actuació maldestra” del govern espanyol i assegura que “la resposta serà defensar-se”
Govern
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que el Govern afronta amb “ànim serè” la querella de la fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. El portaveu del Govern ha volgut transmetre “tranquil·litat” tot afirmant que “tenim la consciència d’haver fet les coses com les fem sempre, dins del marc de la llei”.
 
El conseller de la Presidència ha recordat que “una democràcia on fomentar la participació ciutadana i facilitar la llibertat d’expressió pot ser constitutiu de delicte, no és una democràcia” i ha titllat aquesta iniciativa jurídica “d’error molt gran per part del govern espanyol”.

Tot i així, “davant d’aquesta utilització maldestra de les institucions de l’estat, les institucions del dret i l’estat de dret en sí mateix”, el portaveu de l’Executiu ha assegurat que “la resposta serà defensar-se”. Homs ha criticat també aquesta iniciativa legal per “ser més política que no pas fonamentada jurídicament”, assegurant que “ho posa de manifest les pressions del govern del partit popular i del mateix Partit Popular”. “Hauria estat bo que les coses s’haguessin conduït per la via política i no en el terreny jurídic”, ha afegit.
 
Durant la seva intervenció, Homs també ha fet referència a la decisió del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, de no renovar el model finançament català tot afirmant que “és la viva expressió d’aquell que se salta la llei perquè la llei de finançament de les CA estableix un termini per fixar un nou model de finançament o renovar-lo.” “No sé si li faran una querella”, ha reblat.