• En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de la Presidència ha assegurat que seria un error “si algú es pensés que el poble de Catalunya es pot aturar a base de presentar querelles”

 

  •  El portaveu critica l’actitud del Govern espanyol i lamenta que “utilitzin una institució de l’estat per no fer allò que els hi tocaria fer a ells”
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recordat que la proposta de querella anunciada pel Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau pel 9N, “no és una querella contra unes persones concretes, sinó contra la manera de fer d’un poble sencer”. Homs ha remarcat la manca d’anàlisi polític i diu que, en aquest sentit, “seria un error si algú es pensés que el poble de Catalunya es pot aturar a base de presentar querelles”.
 
En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu ha reiterat el convenciment que el Govern “té la consciència d’haver actuat dins de la legalitat” afirmant que “ho afrontarem des d’una absoluta serenitat”.  Homs ha assenyalat que la Generalitat “té a punt” els arguments jurídics amb que hauran de combatre la querella.
 
En aquesta línia, el conseller ha explicat que no veu marge “en cap de les quatre acusacions de delicte” anunciades pel Fiscal General de l’Estat. També recorda que abans del 9N, davant de la providència dictada pel Tribunal Constitucional, el Govern va demanar un aclariment “per saber exactament què és el que volen que suspenguem” i ha sentenciat que “encara esperem resposta”.
 
Pel que fa a l’acusació de malversació de fons públics, Homs explica que quan es va contractar tot el material pel 9N, “res estava suspès i per tant, hi ha un error de precisió” i remarca que “fins aquell dia que es va suspendre o es va dictar la suspensió, era possible fer tot el que es feia i era possible fer les contractacions”.
 
Homs també ha parlat sobre l’actitud del Govern espanyol i ha considerat que no anar de cara és una actitud de “mesquinesa” i ha lamentat que “utilitzin una institució de l’estat per no fer allò que els hi tocaria fer a ells”.
 
Pel que fa a la propera visita del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a Catalunya, i davant de la possibilitat d’una trobada amb el president Mas, el conseller ha explicat que per part del Govern “la invitació està feta” tot i que “no hi ha hagut contacte per part de Rajoy per dir que venia a Catalunya”. A més, a recordat que “primer diuen que venen perquè es van explicar malament i després venen a explicar-se al seu partit pensant amb la resta de l’Estat espanyol. Una actitud que el conseller considera que “la sensació és que passen de la immensa majoria de catalans i catalanes” perquè “quan un apel·la a l’actitud de diàleg ha de ser conseqüent”.
 
Finalment, el conseller s’ha referit a la conferència que el president Mas oferirà el dia 25 on dibuixarà el camí a seguir després del 9N que, segons Homs, “s’acabarà de concretar abans de finals d’any”.