El conseller Homs al Palau de la Generalitat
El conseller Homs al Palau de la Generalitat
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat avui de manera “rotunda” que “el missatge central del Govern” és que “el procés català seguirà endavant probablement amb més força que mai”.
 
Homs ha fes aquestes declaracions en resposta a la querella presentada avui per la Fiscalia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on s’acusa al president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, dels delictes de desobediència greu, prevaricació, usurpació de funcions i malversació de fons públics.
 
En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Homs ha posat de manifest la intenció del Govern de “defensar jurídicament, com a Generalitat, al president, la vicepresidenta i la consellera”.
 
Així mateix, en resposta a aquesta nova ofensiva judicial de l’estat espanyol, el portaveu del Govern ha assegurat que “no volem formar part d’una manera de fer d’aquestes característiques, que quan es facilita la llibertat d’expressió dels conciutadans això estigui penat, sigui delicte. Nosaltres no volem formar part d’un país d’aquestes característiques.”