• El cap de l’executiu ha presidit l’acte de commemoració del quart aniversari del diari Ara que s’ha celebrat al Palau de la Música
Artur Mas amb el president de l'Ara durant el seu parlament
Artur Mas amb el president de l'Ara durant el seu parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest vespre l’acte central del quart aniversari del diari Ara, acompanyat dels principals responsables del rotatiu i diverses personalitats.
 
En el seu parlament, el president ha volgut destacar que, “quan tens un compromís, construeixes esperança, però, si el compleixes, aleshores construeixes confiança”. “Vosaltres vau transmetre esperança amb el vostre compromís fundacional i, si el manteniu, haureu aconseguit també crear confiança en el nostre país”, ha dit Artur Mas als responsables del diari.
 
Repassant algunes de les parts més rellevants del manifest que l’Ara va crear en el seu naixement, el cap de l’Executiu ha volgut remarcar especialment el punt on el diari diu sentir-se “orgullós del passat i, al mateix temps, de la gent que vol anar més enllà, d’aquells ciutadans que són motor d’un país en marxa”.
 
En aquest sentit, el president ha fet notar que aquell pronòstic realitzat el 2010 “va ser molt encertat”, perquè el nostre país ja havia arrencat i “avui ha agafat una marxa encara més sostinguda i accelerada”. “Un país que, en aquest moment, és un país més madur, més lliure, que se sent més segur de sí mateix, però que, al mateix temps, encara no és del tot just”, ha reblat.
 
“Tenim encara reptes molt importants”, ha destacat Artur Mas, perquè, “dissortadament, hem de dir que Catalunya encara no és un país més just” i això, ha assegurat, “és un repte col·lectiu de tots, on tots hi hem de contribuir”.
 
El president també ha volgut agrair “l’esperit crític” que mostra dia a dia el diari, “però sense estar instal·lats en la crítica”, i ha assegurat que aquest “és el punt just del bon periodisme i el que també fa una societat i un país millor”.
 
Durant l’acte, celebrat al Palau de la Música, s’han lliurat els guardons de la primera edició dels Premis Ignasi Pujol al foment de l'emprenedoria i Tatiana Sisquella a la contribució social, en homenatge a aquests dos periodistes que formaven part de l'equip de redacció i que van morir de càncer a principis d'any.
 
El Premi Ignasi Pujol  ha recaigut en la fundació FemCAT, pel seu programa Escola i Empresa, i s’ha fet una menció especial a l’organització Junior Achievement, que fomenta l’esperit emprenedor entre els nens i joves de Catalunya, des de Primària fins a la Universitat. Per la seva banda, el Premi Tatiana Sisquella a la contribució social ha estat atorgat a la iniciativa “Xamfrà”, de la Fundació L’ARC Música, institució dedicada a l’educació musical i artística des de fa 40 anys. La menció especial ha estat per l’entitat de voluntariat Amics de la Gent Gran .
 
El president ha volgut acabar el seu discurs amb un record per aquests dos periodistes que eren una combinació, ha dit, “de molta professionalitat i rigor en la seva feina i, alhora, alegria i bon humor” per afrontar la vida, unes característiques que ha destacat que van en la línia “del talent individual i del compromís” que hi ha al nostre país.
 
A l’acte també hi han participat, entre d’altres, el president del diari Ara, Ferran Rodés; el director, Carles Capdevila; el director audiovisual, Antoni Bassas, així com els consellers de la Presidència, Francesc Homs, i de Cultura, Ferran Mascarell.

2  

Imatges

4t aniversari del diari Ara (1)

4t aniversari del diari Ara (1) 892

4t aniversari del diari Ara (2)

4t aniversari del diari Ara (2) 807