· El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al treball president Macià 2014 a 12 persones i a 4 empreses i entitats amb seu a Catalunya
 
· Artur Mas destaca que “encara que no sapiguem com s’arriba a l’estació final, hi ha trajecte i un tren en marxa i cal que hi pugi com més gent millor”
Fotografia de família de tots els premiats. Autor: Jordi Bedmar
Fotografia de família de tots els premiats. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre que “els anhels de llibertat i autogovern”, d’una banda, i “les ganes, el compromís i la constància en el treball”, de l’altra,  són característiques que sempre han anat lligades a la societat catalana.
 
En l’acte de lliurament de les Medalles i Plaques al treball President Macià 2014, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha subratllat que aquests dos valors de la llibertat i el treball van també associats directament amb el President Macià, que dóna nom als reconeixements, i que “va encarnar d’una manera molt evident aquesta voluntat d’autogovern de Catalunya i aquests somnis de llibertat, i va mobilitzar una gran part del poble català per seguir-los”.
 
El president ha assenyalat que en l’actualitat “al país es respira una il·lusió i un compromís que feia temps que no es veia amb la intensitat que es veu”, i ho fa de manera transversal entre la ciutadania, perquè Catalunya, tal i com ha destacat el president, “aplega més a la gent pel projecte de futur que no pas per l’origen; i ara Catalunya té aquest projecte”.
 
En aquest context de futur, Artur Mas ha destacat que el camí no serà fàcil perquè el país “té adversaris poderosos, que, a més, actuen i ho fan sense miraments”, però, més enllà dels obstacles, ha remarcat que “hi ha una gran part del poble català que està compromès amb un projecte de futur i això il·lusiona a molta gent que empeny en aquesta direcció”.
 
“Sense la mobilització tan transversal envers el procés català i aquesta il·lusió i compromís, el projecte que es vol tirar endavant quedaria en via morta. Encara que no sapiguem com s’arriba a l’estació final, hi ha trajecte i un tren en marxa. Del que es tracta és que en aquest tren hi pugi com més gent millor”, ha destacat.
 
 
Una situació econòmica que “es va remuntant”
 
Després d’entregar les plaques i medalles d’enguany a 12 persones i 4 empreses i entitats, el president ha destacat que encara estem vivint moments complicats a nivell econòmic, però que les dades que demà es coneixeran de l’atur del mes de novembre i altres indicadors en aquest àmbit demostren que “estem en una situació que fa la sensació que es va remuntant”.
 
Aquestes millors perspectives econòmiques, ha dit, han de donar “confiança i compromís”, però ha insistit que “no es pot ignorar una realitat que segueix sent dura i colpidora” on hi ha “molta gent que segueix sense feina, molta amb llocs de treball precaris i d’altres que tenen una feina que no es correspon amb la seva formació”.
 
“No es pot oblidar que l’autogovern, al final, no deixa de ser un instrument per aconseguir objectius molt més grans i importants, com l’equilibri territorial o crear una societat més justa”, ha remarcat el president.
 
Els premis Medalles i Plaques al treball President Macià, creats l’any 1938, reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana. Aquests guardons s’atorguen anualment per distingir la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral.
 
El president ha volgut acabar el seu discurs agraint “l’exemple” que suposen tots els premiats i destacant que els premis a les grans trajectòries han de comportar també “una certa responsabilitat de cara al futur en la mesura que sou mirall d’altres persones, i això us obliga a seguir treballant i fer-ho bé”.
 
 
Nota: S'adjunta el llistat de guardonats d'enguany

2  

Imatges

Fotografia amb tots els premiats

Fotografia amb tots els premiats 934

Entrega d'una de les medalles president Macià

Entrega d'una de les medalles president Macià 641

1  

Fitxers adjunts

Guardonats amb les medalles i plaques president Macià 2014

Guardonats amb les medalles i plaques president Macià 2014
PDF | 208