• El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha presidit el lliurament de Premis de la Fundació Agrupació a l’Ateneu Barcelonès

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha remarcat que “la col·laboració pública privada porta la lògica d’una certa unitat d’acció i de suma que també és imprescindible” en la cloenda del lliurament de Premis de la Fundació Agrupació, que ha tingut lloc a l’Ateneu Barcelonès. A Catalunya, aquesta col·laboració, en paraules del conseller, “ens han pogut donar, inclús en moments d’una certa precarietat, l’oportunitat de poder oferir aquells serveis necessaris per a les persones”. El portaveu del Govern ha insistit en que, en tot cas, cal “situar les persones a l’epicentre i tenir-les sempre i en tot moment present per allò que anem a fer” i, en aquest sentit “com més suma d’esforços hi hagi, millor”.

 

Homs ha felicitat els premiats per les beques per estudis de postgrau i màsters de la XVII Convocatòria i els Premis. Aquests darrers han estat atorgats a un projecte de l’Hospital Universitario de Cruces de Barakaldo (Premi del projecte de recerca de base científica de la gent gran), a la Universidad da Coruña (Premi del projecte de recerca de base científica en l’àmbit de la infància) i a la Fundació Privada Pro-disminuïts psíquics de Finestrelles (Premi del projecte de recerca de base científica en l’àmbit de les persones amb discapacitat) i el conseller ha felicitat en castellà els premiats i posteriorment ha destacat el fet que “tres nacionalidats” diferents eren “les premiades”.

 

El conseller de la Presidència ha posat en relació el suport a projectes de recerca de la Fundació amb l’activitat de recerca a Catalunya que “ha tingut una dèria gran amb tot el terreny de la recerca”. I, segons el conseller Homs, això “ho expliquen uns indicadors poc coneguts”. Catalunya “sent l’1,5 de la població acumulem el 3% de les publicacions científiques que es fan a Europa, el doble del que representem en termes de població”.

 

A l’acte de lliurament de Premis de la Fundació Agrupació també hi ha participat el president de la Fundació Agrupació, Josep Lluís Vilaseca, i la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà.