• El conseller de Justícia inaugura el primer postgrau en litigació pública en l’àmbit de la competència local
  • Germà Gordó posa de manifest que, a hores d'ara, “encara no sabem quina intenció té l'Estat amb la reforma de la planta i demarcació judicial”
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha inaugurat aquest matí la primera edició de la diplomatura de postgrau en litigació pública en l’àmbit competencial local, que organitza l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Càtedra Enric Prat de la Riba de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Durant aquest acte, que ha tingut lloc a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gordó ha defensat l’actual model de servei públic de l’Administració local: “Govern i municipis no estem disposats a perdre el model català de servei local i de proximitat”, ha dit en relació amb la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local de l’Estat.
 
Sobre el paper dels municipis en el procés de transició nacional, el titular de Justícia ha destacat que “també han estat al costat d’altres institucions, com el Govern i el Parlament de Catalunya, en defensa dels drets i les llibertats dels ciutadans i les ciutadanes”.
 
En aquest sentit, “ara que celebrem el Tricentenari del 1714 i el centenari de la Mancomunitat –ha dit Gordó-, cal recordar que els municipis també han estat una peça determinant en aquells dos moments importants de la nostra història”.
 
D’altra banda, el conseller ha destacat que la justícia és un servei de proximitat al ciutadà, “un servei que l’Estat tenia previst allunyar”. “Encara no sabem quina intenció té l’Estat amb la reforma de la planta i demarcació judicial”, ha admès el titular de Justícia.
 
La diplomatura de postgrau en litigació pública en l’àmbit de competència local, que s’inicia avui, té com a objectiu augmentar els coneixements del personal jurídic que treballa als governs locals en temes contenciosos administratius. Ens ajudarà a tots a afinar una mica més allò que hem de fer els servidors públics i que va en benefici dels ciutadans”, ha valorat Germà Gordó. I Miquel Buch, president de l’ACM, ha destacat que “amb aquest postgrau intentem que els treballadors dels ajuntaments adquireixin més coneixements en la defensa dels diferents casos que porten els ajuntaments. Formar aquests treballadors ens permetrà estalviar uns diners que es podrien invertir en recursos socials”.