• El conseller de Justícia, Germà Gordó, i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, han signat aquesta tarda el Protocol d’actuacions que permetrà, a més a més, tenir “unes instal·lacions més modernes i poder desenvolupar la nova oficina judicial”
L’Ajuntament de Vic ha acollit aquesta tarda la signatura del Protocol d’actuació que farà possible que Vic disposi d’un únic espai on s’ubicaran tots els òrgans judicials de la ciutat. El conseller de Justícia, Germà Gordó, i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, han estat els encarregats de rubricar aquest Protocol, en relació amb el qual ha recordat el conseller que “aquesta actuació s’emmarca en el Pla director d’equipaments judicials” per al període 2015-2020.
 
El titular de Justícia ha avançat en la seva intervenció, durant l'acte de signatura del Protocol, que aquesta nova instal·lació ja preveu donar cabuda “al nou Jutjat Penal de Vic i a la Subdelegació de la Fiscalia a la ciutat, la qual ja compta amb el vistiplau del Ministeri de Justícia”.
 
Germà Gordó ha remarcat que l'existència d'aquest nou espai permetrà tenir "unes instal·lacions més modernes i poder desenvolupar la nova oficina judicial”. La qual cosa, tal com ha puntualitzat el conseller, suposa “més comoditats, major eficàcia i més eficiència” en benefici de ciutadans i professionals.
 
El conseller de Justícia ha tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament de Vic, que serà l’encarregat de finançar el projecte, i també ha concretat que “el lloguer que paga la Generalitat per les instal·lacions que té ara es destinarà a retornar al municipi aquest finançament”. “La d’avui és una aposta conjunta del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament de Vic”, ha afirmat Gordó.
 
 
 
Futur edifici judicial de Vic
 
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vic iniciaran, gràcies a aquesta signatura, les actuacions necessàries perquè la Generalitat disposi, en el termini de dos anys i gràcies a la cessió de l’Ajuntament de Vic, d’un immoble de 925,50m2 de superfície total útil situat a la rambla Hospital, 46, que compta amb una planta baixa i tres plantes pis, per tal de destinar-lo a dependències judicials.
 
L’immoble s’haurà d’habilitar i adequar per acollir un nou edifici judicial on s’ubicaran els cinc jutjats actuals de primera instància i instrucció, un d’ells amb atribucions en assumptes de violència sobre la dona (VIDO), i disposarà d'espai suficient per a un futur creixement.
 
S’hi allotjaran el Registre Civil, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, Servei Comú General, Servei Comú d’Execució, Equip de Mesures Penals Alternatives, biblioteca, office, atenció ciutadana, arxiu i detinguts. L’edifici disposarà de les tecnologies més avantguardistes i es remodelarà per acollir l’oficina judicial.
 
Actualment, les dependències judicials de Vic estan situades en dos indrets diferents: el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 està situat ja en el nou edifici, mentre que la resta d’òrgans judicials i equipaments estan situats al carrer Dr. Junyent, 4, amb Bisbe Morgades, que, amb aquesta actuació, permetrà la connexió amb l’edifici nou de rambla Hospital a través de la planta baixa. A més, s’hi desplaçaran també les dependències de la Sala de Vistes dels Penals de Manresa i el despatx del jutge de Manresa, que fins ara ocupaven un local de lloguer al carrer Doctor Junyent, 12-14.