ACN
 
  • El conseller de Presidència, Francesc Homs, afirma que “tenim l’esperança que hi hagi acord i que les coses es faran com sempre s’han fet a Catalunya, a base de grans acords”
 
  • Homs també ha defensat el model de comerç català durant un acte d’inauguració a La Selva del Camp
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que el Govern seguirà treballant per mantenir contactes amb formacions polítiques i representants de la societat civil per parlar sobre unes eventuals eleccions per decidir sobre el futur polític de Catalunya, “sense deixar de centrar-se en aquelles qüestions que afectin la ciutadania”. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que “les relacions són correctes” així com que “tenim l’esperança que hi hagi acord i que les coses es faran com sempre s’han fet a Catalunya, a base de grans acords”.  Ho ha expressat durant la inauguració de la reforma i enjardinament de la plaça Portal d’Avall i d’un tram del camí de Tarragona de La Selva del Camp, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i de l’alcalde del municipi, Josep Maria Puig. Durant la visita a La Selva del Camp, el conseller també ha visitat les instal·lacions de l’empresa GO FRUSELVA.
 
Homs també ha fet referència a l’aprovació dels pressupostos i ha remarcat que “el Govern té com a prioritat aquelles coses més immediates” així com “centrar-se en dur a terme aquells compromisos que ha assumit”. En aquesta línia, ha explicat que “el que procurarem el Govern és prendre aquelles decisions que ens permetin garantir la paga extra”.
 
El conseller també ha defensat el comerç català després de l’ofensiva per part del govern espanyol i ha denunciat que aquesta “és part de l’operació recentralitzadora de l’estat”. “El govern espanyol ha anat prenent decisions aquests últims mesos que han generat aquest desgavell de disparitat de criteris a l’hora de regular una cosa tan essencial per la pròpia convivència i funcionament del nostre comerç com són els horaris comercials” ha reblat. El conseller també ha recordat que el Govern i les  principals associacions de comerciants, sindicats, entitats municipalistes i altres operadors del sector, van lliurar a la presidenta del Parlament de Catalunya la Declaració del comerç català en defensa del model propi del país que, segons Homs, “reivindica i posa en valor un model comercial que és el propi, el de Catalunya, que ha tingut molt bons resultats i que pensem que n’ha de continuar tenint”.