• Primera de les dues jornades de treball del viatge de la vicepresidenta a Washington amb una agenda centrada en la transparència de les institucions públiques, dades obertes (Open Data), l’aplicació de codis ètics en l’administració i la governança oberta (Open Gov).
  • Reunions amb les entitats nord-americanes National Democratic Institute, Sunlight Foundation i Global Integrity, especialitzades en governança i transparència.
Reunió Washington vicepresidenta Ortega
Reunió de la vicepresidenta a la seu del National Democratic Institute
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, s’ha reunit aquest matí a Washington amb diverses organitzacions nord-americanes que treballen en l’àmbit del govern obert, la transparència, l'obertura de dades, la participació i el retiment de comptes, amb la voluntat de conèixer de primera mà la seva metodologia de treball amb la finalitat d’aprofundir en les polítiques de transparència al nostre país.
 
La vicepresidenta, acompanyada pel director de l'Oficina per al Desenvolupament de l'Autogovern, Xavier Bernadí, s’ha entrevistat amb responsables del National Democratic Institute, entitat especialitzada en la governança i la transparència en sistemes polítics en transició, i de Sunlight Foundation i Global Integrity, institucions destacades en matèria de la transparència. Un dels punts de consens de les reunions ha estat que qualsevol reforma de l’administració que no prioritzi l’eix de la transparència estarà abocada al fracàs.
 
Les reunions han estat aprofitades per exposar als responsables de les entitats nord-americanes la política del Govern català en matèria de transparència. La vicepresidenta Ortega ha explicat les línies principals de la nova llei de transparència i accés a la informació i altres experiències i bones pràctiques del Govern català, com ara el Portal de Transparència. Els contactes establerts al llarg d’aquest viatge de dos dies a Washington també tenen per objectiu establir i enfortir xarxes institucionals entre el Govern català i els organismes competents en l’àrea del bon govern dels Estats d’Units, així com els governs i els organismes d'altes estats amb qui col·laboren estretament.

1  

Fitxers adjunts

150108 Reunio vicepresidenta National Democratic Institute

150108 Reunio vicepresidenta National Democratic Institute
JPG | 306