• El conseller de la Presidència demana seguir l'exemple del bisbe Carrera per construir “un projecte de país, un projecte col·lectiu pensat en les persones”
Acte de presentació del  llibre
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquesta tarda que la interlocutòria del TSJC sobre la querella de la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega; i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per la celebració del 9N és una “rebregada” a l’argumentació del ministeri fiscal. “L’argumentació de la fiscalia espanyola cau per terra com crec que no podia ser d’una altra manera perquè d’arguments n’hi ha pocs”, ha afirmat el conseller Homs, convençut de que es tracta d’una “querella política”. Homs ha afegit que a l’escrit publicat avui pel TSJC “no hi ha res de nou”.
 
El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del llibre Joan Carrera. Un bisbe del poble, escrit per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel, que ha servit com a acte inaugural de l’exposició "Un ara mateix...per sempre", dedicada al bisbe Joan Carrera, que es pot visitar al Palau Robert de Barcelona.
 
Durant la seva intervenció el conseller Homs ha lloat l’aportació del bisbe Carrera al pensament i la doctrina social de l'església. En aquest sentit, el portaveu del Govern ha subratllant la voluntat “exemplar” de Carrera de “vincular la dimensió nacional i la dimensió social” del país. És a dir, el seu “compromís amb el país i la societat”. El conseller ha lamentat que “en els temps que vivim estem més pendents del continent que del contingut” i per això ha reclamat seguir l’exemple del bisbe Carrera per construir “un projecte de país, un projecte col·lectiu pensat en les persones”.
 
El conseller de la Presidència també s’ha mostrat satisfet que el pensament de Carrera hagi persistit en el temps “en el compromís i sentit de pertinença dels cristians del nostre país”, així com “en el compromís amb la llibertat del país”.
 
A la presentació també hi ha participat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el cardenal arquebisbe de Barcelona; Lluís Martínez Sistach; el pedagog Enric Puig; així com els autors del llibre.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte de presentació del llibre "Joan Carrera. Un bisbe del poble"

Imatge de l'acte de presentació del llibre "Joan Carrera. Un bisbe del poble"
JPG | 1224