• Assegura que “no es pot abordar el futur, la llibertat i l’estat propi amb una mentalitat autonòmica o regional” i alerta que cal una “mentalitat nova” enlloc  de disputar-se les engrunes del poder autonòmic”
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la jornada 'Catalunya en el món 3.0. Síntesi i palanques de futur', el darrer acte del Tricentenari
El president Mas durant la seva intervenció
El president Mas durant la seva intervenció
 
El president de la Generalitat , Artur Mas, ha assegurat avui que “Catalunya es un país que pot aspirar a jugar a la Champions dels països del món”, però s’ha mostrat convençut que per aconseguir-ho necessita “una capacitat de decisió com la d’un estat”. Per això, ha alertat que els instruments de què disposa el país estan cada vegada més “en regressió”, perquè, “l’estat retalla el nostre poder i ens empeny cada cop més a ser un poder regional”.
 
“Estem en regressió autonòmica, estem en retallades autonòmiques”, ha reblat el cap de l’Executiu, i ha advertit que “cada vegada el que tenim s’acosta més a un poder regional que a un poder autonòmic, quan realment el que necessitaríem és un poder que superi l’autonòmic”.
 
El president ha fet aquestes afirmacions en el decurs de l’acte inaugural de “Catalunya en el món 3.0. Síntesi i palanques de futur”, un dels últims actes de commemoració del Tricentenari.
 
En aquest context,  Artur Mas ha assegurat que “no es pot abordar el futur, la llibertat i l’estat propi amb la mentalitat autonòmica o regional”  i ha apel·lat a una “mentalitat nova” per enfocar el futur, especialment entre partits polítics, enlloc de “disputar-se les engrunes del poder autonòmic”.
 
De la mateixa manera, el cap de l’Executiu ha llançat un missatge al Govern central per advertir que  “tampoc es pot construir l’estat espanyol amb la mentalitat de la querella enlloc del respecte , el diàleg i la negociació”  i, en aquest mateix sentit, ha assegurat que “el que es planteja Catalunya no és dividir, sinó sumar d’una altra manera”.
 
El president  ha aprofitat la seva intervenció per subratllar que “mai com ara Catalunya havia esdevingut un subjecte polític a Europa i arreu del món” i s’ha mostrat convençut que aspectes com la llengua, l’actitud davant el treball, la iniciativa i el talent individual, la capacitat d’integrar i assimilar persones i idees i la capacitat de projecció de Catalunya són elements que han estat determinants per aconseguir-ho.
 
La jornada que se celebra avui a la Pedrera pretén dibuixar, des de diversos àmbits, les tendències que definiran els escenaris globals de futur i identificaran els motors que han de permetre Catalunya ocupar un lloc capdavanter en aquest procés. Experts de diferents àmbits analitzen durant tot el matí des d’un punt de vista social, econòmic, tecnològic i científic els 40 vectors que vertebraran el futur del país.
 
A l’acte inaugural  també hi han estat presents el conseller de la Presidència, Francesc Homs;  el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calzada.
 

1  

Imatges

El president Mas durant la seva intervenció

El president Mas durant la seva intervenció 932