• La vicepresidenta ha compartit experiències amb directius de les agències federals Office of Government Ethics i Office of Personnel Management, a qui ha exposat els plans de reforma de l’administració catalana
  • Ortega reitera la necessitat de seguir treballant en la consolidació de bones pràctiques a l’Administració i en la prioritat de què l’ètica impregni les actuacions dels empleats públics
Comunitat catalana de Washington
La vicepresidenta amb la comunitat catalana de Washington.
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, s’ha reunit amb el director de l’agència federal Office of Government Ethics (OGE), Walter Shaub, amb responsabilitat sobre el manteniment de codis ètics entre els alts càrrecs de l’administració nord-americana. La trobada, emmarcada en la primera jornada del viatge de treball de la vicepresidenta a Washington dedicat a polítiques de transparència i de reforma de l’administració, ha permès compartir experiències d’ambdós governs en la matèria.
 
Joana Ortega ha exposat al seu interlocutor el pla de reforma de l’administració del Govern català, el segon eix del qual consisteix precisament en el desenvolupament de la infraestructura ètica. La vicepresidenta ha explicat que ja es disposa d’un codi de bones pràctiques per a alts càrrecs de la Generalitat i un codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública.  “És voluntat del Govern continuar aprofundint en aquesta línia, en tant que considerem que l'ètica ha d'impregnar totes i cadascuna de les actuacions dels treballadors públics”, ha sostingut Ortega.
 
Preparació de la llei de direcció pública professional
 
La vicepresidenta del Govern també ha mantingut una reunió amb els responsables de l’agència pública Office of Personnel Management (OPM), encarregada de la regulació laboral dels empleats públics del govern federal dels Estats Units. Ortega ha explicat els eixos de la reforma de l'administració catalana i ha contrastat amb l'agència nord-americana el model de direcció pública professional del govern federal. La vicepresidenta ha valorat com a molt profitós aquest intercanvi d’experiències en el procés de preparació per part del Departament que encapçala de l’avantprojecte de llei de direcció pública professional. “Ens cal una administració que valori i potenciï i el talent i la innovació dels seus membres”, ha afirmat Ortega.
 
Per cloure la jornada, la vicepresidenta ha mantingut una trobada amb la comunitat catalana a Washington.

1  

Fitxers adjunts

150108 Comunitat catalana Washington

150108 Comunitat catalana Washington
JPG | 120