• El cap del Govern posa com a exemple de col·laboració l’Hospital de Mollet, que ha estat reconegut avui amb la certificació internacional de Responsabilitat Social que atorga AENOR
  • Artur Mas posa en relleu “el plus de professionalitat i vocació” dels treballadors dels serveis públics que donen resposta en un moment amb molts menys recursos
El president Mas ha presidit el lliurament de la certificació de responsabilitat social a l'Hospital de Mollet
El president Mas ha presidit el lliurament de la certificació de responsabilitat social a l'Hospital de Mollet
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest migdia “el model genuïnament català” de col·laboració público-privada com l’eix que “ens permet superar moltes dificultats com a país” i  “visualitzar que quan ens ho proposem, i s’ho proposa el teixit associatiu organitzat, ho podem fer molt bé i que la societat ho agraeixi”.  
 
El cap del Govern ha posat com a exemple d’aquesta bona col·laboració entre administració  pública i entitat privada l’Hospital de Mollet, que ha rebut aquest migdia, en el decurs d’un acte al Palau de la Generalitat, la certificació internacional de Responsabilitat Social  IQNet SR10 que atorga AENOR, una de les organitzacions líder mundial en certificació. Aquesta distinció reconeix el Sistema de Gestió de l’Hospital, que aposta per la responsabilitat social, el bon govern i la millora contínua, i és el primer centre sanitari que el rep a Catalunya.
 
En el decurs de la seva intervenció, Artur Mas ha posat en relleu “l’excel·lència” de l’Hospital de Mollet que “ha estat subjecte a  l’escrutini d’una de les entitats de màxim prestigi com és AENOR, i ha superat el filtre”. Per això, ha advocat perquè “en moments en què hi ha crítiques sobre la gestió pública en general, quan les coses funcionen bé com és en aquest cas, han de ser conegudes i reconegudes per la societat en el seu conjunt”.
 
El president de la Generalitat ha recordat que “s’estan dirigint els serveis públics amb un 20% menys de recursos que en anys anteriors”, però quan es parla d’ells “només ens fixem en el discurs de les retallades” i poc en com “molta gent està posant un plus de professionalitat, de vocació, que fa que el nostre sistema de benestar social estigui funcionant i donant resposta a aquesta manca de diners”. En aquest sentit, el cap del Govern ha fet palès que els índexs de satisfacció dels ciutadans pel que fa al sistema sanitari català “és molt alt” i en època de menys recursos “hem tingut rècords històrics en àmbits sanitaris com ara el dels trasplantaments”.
 
Mas ha felicitat els responsables del centre perquè “sé que heu fet bona feina, no sempre amb la comprensió de tothom, però l’heu pogut tirar endavant i recollir-ne ara els fruits” i, ha assegurat que “quan parlem de la Fundació Sanitària Mollet, ho fem d’un sistema d’excel·lència en responsabilitat social però també en altres àmbits com demostren les altres certificacions amb les quals ha estat reconegut”.
 
L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest migdia al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, presidit pel cap del Govern. El president d’AENOR, Carlos Esteban, ha estat l’encarregat de lliurar el certificat al president del Patronat de la Fundació Sanitària Mollet, Martí Fabré. Hi han participat també els consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Salut, Boi Ruiz.
 
L’IQNet SR10 és el primer estàndard internacional de Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social, desenvolupat per IQNet, la xarxa de certificació més gran del món, de la qual AENOR és membre.  Aquest certificat se suma als que ja té l’Hospital de Mollet en els àmbits de Seguretat i Salut en el Treball OHSAS 18001; en Gestió Ambiental ISO 14001 i en Gestió Energètica ISO 50001 d’AENOR.
 
AENOR, creada el 1986 com a entitat privada sense afany de lucre, és  líder mundial en certificació. Té 20 seus a l’Estat espanyol i presència permanent a 12 països. Amb les normes tècniques i certificacions que disposa l’entitat, més de 30.500, contribueix a millorar la qualitat i competitivitat de les empreses. AENOR ha realitzat ja prop de 500 verificacions i validacions ambientals i més d’11.750 inspeccions.
 
 
Els certificats de Responsabilitat Social IQNet SR10
 
IQNet SR10 estableix els requisits per definir, implantar, mantenir i millorar un Sistema de Gestió de la Responsabilitat Social amb el propòsit d’integrar-la en tota l’organització i contribuir al desenvolupament sostenible, considerant les necessitats i expectatives dels stakeholders.
 
Entre altres característiques, IQNet SR10 assegura un abordatge integral i seriós de la RS, dins de la gestió general de l’organització. Així mateix, assegura que els grups d’interès significatius són contemplats i és integrable en altres Sistemes de Gestió com Qualitat ISO 9001 o Gestió Ambiental ISO 14001. A més, està alineat amb els requeriments de documents sobre els quals existeix un ampli consens mundial, com els Convenis Fonamentals de l'OIT, la Declaració Universal de Drets Humans o la Norma Internacional ISO 26000.
 
Ja s’han emès més de 50 certificats IQNet SR10 en 14 països.
 

1  

Imatges

Lliurament del certificat

Lliurament del certificat 1386