• En una entrevista a “El  matí de Catalunya Ràdio”, el conseller ha destacat la importància d’un mandat democràtic clar “per tenir una posició negociadora interessant”

 

  • El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha insistit que “s’ha de començar a deixar de parlar per als independentistes i centrar-se en la independència de debò”
Govern
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat aquest matí que a Catalunya “tenim una oportunitat històrica que no passa gaires vegades a la història d’un país”. El portaveu ho ha destacat durant una entrevista a “El matí de Catalunya Ràdio” on ha assegurat que “el 27 de setembre la independència no serà un recurs electoral sinó una oportunitat certa”.  Segons Homs, “s’haurà de plantejar d’una manera serena, que transmeti confiança i que ho faci possible”.
 
El portaveu ha destacat la importància d’aconseguir una majoria el pròxim 27 de setembre que, per aconseguir-la, assegura que “s’ha de començar a deixar de parlar pels independentistes i centrar-se en la independència de debò”.
 
Homs ha remarcat que la independència ha deixat de ser “un recurs electoral” per passar a ser “un projecte sòlid”. En aquest sentit, ha fet referència al Llibre blanc de la Transició Nacional elaborat pel Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) com a punt de partida a la taula de negociació del full de ruta per la seva “orientació precisa” i també “per oferir certeses a la ciutadania”.
 
El conseller de la Presidència ha posat en relleu que, amb un mandat democràtic clar, “la qüestió dels actius i passius, en la mesura que és l’Estat espanyol el titular del deute, tindrà un gran incentiu per asseure’s  a la taula”. “Tindrem una posició negociadora interessant”, ha remarcat.
 
Homs s’ha referit als diferents partits polítics per “fer pinya a favor dels interessos de Catalunya” assegurant que “aquests pressupostos del 2015 són, en aquest terreny, els més reivindicatius que s’han fet des del Parlament de Catalunya”. El portaveu ha explicat que el dèficit imposat pel Govern espanyol “és un despropòsit” i recorda que “és una imposició del Govern espanyol en la distribució del dèficit que acaba tenint conseqüències”.

Finalment, el conseller ha apuntat que “el fonament de la construcció de la Unió Europea és, precisament, la democràcia”. En aquest sentit, ha reblat que “si hi ha la determinació que crec que hi ha en aquest país, ens en sortirem”.