La vicepresidenta del Govern destaca que el deure d’una societat democràtica és honorar i preservar la memòria de les víctimes de l’Holocaust i demana recollir i assumir el testimoni dels supervivents perquè en previngui contra la barbàrie.
 
Acte institucional en memòria de les vícitmes de l'Holocaust
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presidit l’acte institucional en memòria de les víctimes de l’Holocaust que ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat. La vicepresidenta ha estat acompanyada de la regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, i del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig.
 
En el decurs de l’acte, Dory Sontheimer ha impartit la conferència Les set caixes. La història de l'Europa del segle XX, basada en un testimoni familiar. Dory Sontheimer va publicar el 2013 Las siete cajas (editat en català el 2014), reconstrucció de la crònica d’una família a partir de cartes, fotografies i documents trobats a les golfes després de la mort de la seva mare.
 
En la seva intervenció, la vicepresidenta ha recordat que avui fa 70 anys de l’alliberament del camp d’extermini nazi d’Auschwitz, on van morir més d’un milió de persones. “La història de la Dory, és una prova del dolor i de la por de recordar, del desig d'ocultar tot el dolor patit, i de les seqüeles que l'Holocaust i l'antisemitisme han anat deixant durant molts anys”, ha dit.
 
Joana Ortega ha remarcat la necessitat de reflexionar cada dia sobre allò que va passar. “Sovint afirmem que l'obligació de tots nosaltres és treballar pel progrés i per construir un món millor, però la base de qualsevol progrés és no baixar la guàrdia contra qualsevol atac a la dignitat humana; els fets de l'Holocaust no es poden tornar a repetir, perquè són el moment més miserable de tota la història de la humanitat”, ha afirmat.
 
La vicepresidenta, que ha lamentat que en aquests anys setanta anys no s’hagi pogut fer desaparèixer la barbàrie, ha tingut un record per a les víctimes dels atemptats de París de fa tres setmanes i ha demanat que “la memòria de les víctimes de l’Holocaust i el testimoni dels supervivents ens previnguin contra l’odi racial, contra la discriminació i contra la negació de la diferència, i ens ajudi a defensar-nos de la barbàrie com a ciutadans que som d’una societat lliure i democràtica”.

1  

Imatges

Acte institucional en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Acte institucional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 6110

1  

Fitxers adjunts

La vicepresienta del Govern amb Dory Sontheimer, autora de 'Les set caixes'

La vicepresienta del Govern amb Dory Sontheimer, autora de 'Les set caixes'
JPG | 5194