• El cap de l’Executiu ha presidit la signatura d’un acord per al foment de l’audiovisual català entre el Departament de Cultura, PROA i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
  • El president subratlla que el sector audiovisual "és clau per explicar-nos i donar-nos a conèixer arreu del món"
  • Artur Mas ha destacat que l’informe del Col·legi d’Economistes demostra que “Catalunya és perfectament viable i, fins i tot, millor si som capaços de fer les coses bé”
El president Mas, els consellers Homs i Mascarell i els signants
El president Mas ha presidit l'acte de signatura del conveni
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat convençut que “a Catalunya podem aspirar a tenir un lloc en el sector audiovisual”, perquè “tenim talent, bona formació, bons professionals i comencem a tenir estructures que permeten canalitzar recursos directament cap al sector ”.
 
En el decurs de la signatura de l’acord per al foment de la producció de continguts audiovisuals que s’ha celebrat avui al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha assegurat que aquest acte és una mostra més de “la suma d’esforços” del sector, gràcies a la qual ha estat capaç de “remuntar la situació” dels darrers anys. Així, el president s’ha referit a les actuacions que s’estan fent per fomentar aquest sector com ara l’impost sobre els operadors de comunicacions electròniques, però ha afegit que “si tinguéssim més sobirania, més capacitat de decisió i estructures d’estat” es podrien fer altres actuacions com abaixar l’IVA cultural o fer “bones lleis de mecenatge” per protegir les inversions en l’àmbit de la creació i la producció cultural.  
 
Durant l’acte, Artur Mas ha subratllat aquest “no és un sector més de producció del país”, ja que permet “explicar-nos i donar-nos a conèixer arreu del món”. En aquest sentit, el president ha insistit en la “necessitat que té Catalunya d’explicar-se de portes enfora”.
 
L’acord l’han subscrit el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i PROA, la federació constituïda per les principals associacions catalanes de producció audiovisual.
 
El conveni arriba després de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei 15/2014, de 4 de desembre, de l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector audiovisual i per a la difusió cultural digital que ha de portar a la provisió de nous fons per enfortir i ajudar a la producció pròpia, consolidant i fent més competitiu el sector audiovisual català.
 
 
Catalunya és perfectament viable
 
En un altre moment de la seva intervenció, Artur Mas s’ha referit a l’estudi que ahir va fer públic el Col·legi d’Economistes, que desmenteix que una Catalunya independent seria insolvent, i ha fet notar que “gent seriosa i professional ens està dient que és perfectament viable i, fins i tot, millor si som capaços de fer les coses bé”.
 
Els consellers de la Presidència i de Cultura, Francesc Homs i Ferran Mascarell, respectivament, han acompanyat el president en aquest acte, al qual també hi ha pres part el president de l’ICEC, Jordi Sellas; el president de la CCMA, Brauli Duart, i el president de PROA, Raimon Masllorens.
 
L’acord preveu una inversió de 25 milions d’euros, 15 dels quals aportarà el Departament de Cultura i 10 la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals 10.
 

1  

Imatges

El president Mas, els consellers Homs i Mascarells, i els signants del conveni

El president Mas, els consellers Homs i Mascarells, i els signants del conveni 2681

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte de signatura de l'acord per al foment de l'audiovisual

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa sobre l'acord

Nota de premsa sobre l'acord
DOCX | 154