·       El cap de l’Executiu critica “la baixa qualitat democràtica” d’aquells que “volen “represaliar” qui defensa una idea i un projecte de país com el jutge Vidal
 
·       Artur Mas ha visitat aquest matí la 164a Fira de la Candelera de Molins de Rei
Fira de la Candelera
El president Mas durant la visita aquest matí a la Fira de la Candelera
El president de la Generalitat, Artur mas, ha assegurat aquest matí, amb motiu de la visita del president Mariano Rajoy a Catalunya, que “som gent oberta i escoltarem amb atenció el que hagi de dir”, però ha deixat clar que “el Govern espanyol està en una actitud molt bel·ligerant contra els grans projectes catalans i, en especial, contra el procés polític català”. Per això, el cap del Govern ha instat a “continuar endavant amb el nostre projecte propi de país, perquè en allò que depenguem d’ells, poca cosa podrem fer”.
 
En aquest sentit, el cap del Govern ha destacat que s’ha d’avançar en aquest projecte “perquè hi ha molta gent que creu que és la millor manera que puguem construir un país millor del que tenim”. Per això, Mas ha afegit que “l’experiència de dependre dels governs espanyols ens ha portat on som, i ara el que es tracta és de fer un gir en aquest sentit i agafar el camí d’un país nou”.
 
El president Mas ha respost així a les preguntes que li han fet en aquest sentit els mitjans de comunicació, durant la seva visita aquest matí a la 164a Fira de la Candelera de Molins de Rei.
 
El president ha insistit que “hi ha molta gent a casa nostra que ha vist que el Govern espanyol no és un aliat de Catalunya sinó un adversari en molts sentits”, malgrat que els catalans han ajudat a molts governs espanyols en moments difícils.
 
Poca qualitat democràtica
 
Preguntat sobre l’expedient i possible expulsió del jutge Vidal de la carrera judicial, el president ha afirmat “no entendre” que es defensi la llibertat d’expressió i, en canvi,“ per defensar una idea i un projecte de país com està fent el jutge Vidal amb la seva proposta de Constitució catalana, es puguin tenir represàlies”.
 
Pel cap del Govern, que “vulguin apartar el jutge Vidal de la seva carrera i que hi hagi tres membres del Govern, jo inclòs com a president, defensant-nos davant un tribunal de justícia perquè el Govern espanyol no tolera que es compleixi el mandat de Catalunya de posar les urnes demostra que l’Estat espanyol té en certes actituds un nivell de qualitat democràtica molt inferior al desitjable en el segle XXI”.                                                                                         
Dinamisme econòmic de Molins de Rei
 
Prèviament a la visita de la Fira, el president de la Generalitat ha fet una visita a l’Ajuntament de Molins de Rei, on ha estat rebut per l’alcalde, Joan Ramon Casals, i la restat de regidors. El cap del Govern ha fet un breu discurs en el qual s’ha congratulat de l’impacte econòmic que la Fira de la Candelera té per a la ciutat, i ha felicitat l’alcalde i els veïns “per la seva bona feina en el gran objectiu de país que és la recuperació i creació de llocs de treball”, i ha posat en relleu el fet que aquest municipi en dos anys ha baixat un 20% la xifra de l’atur,  que en l’actualitat és del 12%.          
 
Un miler d’expositors
                                                
El Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar la Fira de la Candelera festa tradicional d'interès nacional el 24 de desembre de 2002. L'agricultura és el fil conductor i l'origen d'aquesta festa, que s'ha mantingut al llarg dels anys i que ha anat incorporant altres sectors com ara el de planter i jardineria, maquinària agrícola i de jardineria, cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l'automòbil, brocanters i col·leccionisme, artesania i encants, ecologia, arts. També integra activitats socioculturals i ludicofestives.
 
Prop d’un miler d’expositors participen en aquesta mostra, que té un pressupost de 480.000 euros per a l’Ajuntament de Molins de Rei. Segons l’estudi que es va presentar l’any passat, és la fira amb un impacte econòmic més gran de totes les que s’han analitzat al país: per cada euro invertit en retornen 38,7, i genera un negoci de 7,6 milions d’euros a la vila i la comarca.
 
 
 
 

3  

Imatges

El president i l'alcalde amb el cartell de la Fira

El president i l'alcalde amb el cartell de la Fira 845

Visitant la Fira (1)

Visitant la Fira (1) 621

Visitant la Fira (2)

Visitant la Fira (2) 1773