Parlament
El ple del Parlament d’aquesta setmana no podrà aprovar els pressupostos de la Generalitat per a aquest any, ni la llei d’acompanyament, tal i com estava previst després que el Partit Popular hagi decidit sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries que dictamini sobre l'adequació a la constitució espanyola i a l'estatut dels projectes de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015 i de mesures fiscals, financeres i administratives.
D’aquesta manera, el debat final d'aquests dos projectes de llei queda posposat fins que el Consell de Garanties Estatutàries emeti el dictamen, per al qual disposa d'un mes.
En roda de premsa posterior al Consell Executiu, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lamentat “les ganes d’enfonsar-ho tot del PP”. En paraules d’Homs, “per entorpir el funcionament de les institucions catalanes, els val tot”. En aquest sentit, Homs ha recordat que “si alguna cosa hi ha a favor de l’interès general, és tirar endavant els pressupostos i el funcionament dels serveis públics”.
El conseller ha avisat que amb el retard dels pressupostos fins al març “acaben afectant decisions que perjudiquen a la gent més vulnerable com el fons per la lluita contra la pobresa energètica”. Tot i que ha assegurat que “no aconseguiran parar les estructures d’estat”, el portaveu ha explicat que “el canvi afecta a decisions del propi dia a dia”.
 
Sessió de control
Tot i així, el ple seguirà amb la seva activitat habitual i celebrarà la sessió de control al Govern on el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, respondrà una pregunta sobre l’acord de prestació de servei del cos dels Mossos d’Esquadra, signat recentment entre la policia catalana i els sindicats dels Mossos. Els principals canvis que introdueix aquest acord passen per  l’harmonització dels quadrants de treball a tota Catalunya, el reconeixement de la seguretat ciutadana com a carrera professional i la incorporació del reconeixement de les llengües estrangeres com a competència professional. El conseller Espadaler també respondrà una pregunta el cos de bombers.
Durant la sessió de control, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, respondrà una pregunta sobre el ple dels Pressupostos, una sobre l’ordenació dels ensenyaments universitaris i una sobre taxes universitàries. També respondrà tres preguntes el conseller de Salut, Boi Ruiz, que tractaran sobre temes com les condicions laborals del personal sanitari i el transport sanitari.
A més a més, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, explicarà l’efecte que tindrà la nova llei de l’impost de societats en les associacions i entitats sense ànim de lucre. També participaran a la sessió de controla al Govern el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que parlarà sobre competitivitat; el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí; que analitzarà la crisi del sector citrícola, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qeu repassarà la política de retribucions dels alts càrrecs.
Un cop acabada la sessió de control al Govern, s’iniciarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.