Cinema CAT, la primera aplicació desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català del Departament de Cultura ja està disponible a Google Play i Apple Store. L’aplicació ha estat desenvolupada per l’empresa Imobils, que ofereix informació sobre les pel·lícules en cartellera en català, tant si són en versió original com doblades o subtitulades. L’app també permet veure en quins cinemes s’exhibeixen i fer cerques.
 
L’aplicació ha estat creada poc després que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura hagi posat a disposició de la ciutadania dades obertes sobre cinema en català amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació. Aquestes dades, disponibles en format XML i actualitzades diàriament, es poden utilitzar d’acord amb les indicacions d’ús establertes per la Generalitat, però sense restriccions de drets d’autor, copyright, patents o altres mecanismes de control.
 
L’obertura de dades de cinema en català s’inscriu en la política de difusió del cinema en català, sigui en versió doblada, subtitulada al català o original catalana, que impulsa el Departament de Cultura. El portal de cinema en català (http://www.gencat.cat/llengua/cinema), renovat recentment, i el compte Twitter @cat_cine són altres actuacions destacades d’aquest àmbit d’acció.