• El cap de l’Executiu ha estat entrevistat en directe per la cadena CNBC, des dels plató instal·lat per la cadena nord-americana al Mobile World Congress
Fotografia del president Mas durant l'entrevista a la CNBC
Fotografia del president Mas durant l'entrevista a la CNBC
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CNBC, que l’Estat espanyol “és perfectament capaç de fer un bon paper en el camp econòmic en els pròxims anys, fins i tot en el cas de què Catalunya esdevingui un nou estat”.
 
L’entrevista, que ha conduït la periodista Seema Mody, s’ha emès en directe per a tot el món des del plató instal·lat per la CNBC en el Mobile World Congress. Artur Mas ha recordat que Catalunya representa el 19% del conjunt de l’economia espanyola i ha subratllat que, “com es pot veure amb el Mobile World Congress, som una economia oberta i orientada al mercat exterior,”, comparable a la de països com Àustria o Dinamarca.
 
El cap del Govern també ha assenyalat que “després de 6 o 7 anys de crisi forta i profunda, Catalunya està superant aquest període de dificultats”, per la qual cosa ha dit que “pot ajudar no només l’Estat espanyol, sinó tots els països del sud d’Europa”.
 
Preguntat sobre el procés polític català, el president Mas ha assenyalat que “per saber si tenim o no una majoria social favorable a què Catalunya esdevingui un estat independent ens cal un referèndum específic”. I ha fet notar la negativa del Govern central a tots els intents de negociar-ho, tant a fer un referèndum acordat, com una consulta no vinculant, d’acord amb una llei aprovada pel Parlament de Catalunya. El cap del Govern ha denunciat que el Govern espanyol “va recórrer la nostra llei de consultes no vinculats i el Tribunal Constitucional la va bloquejar”. “Per tant, ara només ens queda un camí, fer eleccions, i és el que faré el pròxim mes de setembre”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha afirmat que si Catalunya esdevé independent “tindríem més recursos econòmics i una major capacitat legal per prendre decisions i ajudar a la nostra reactivació econòmica”.
 
 
 
 

2  

Imatges

Fotografia del president Mas durant l'entrevista a la CNBC

Fotografia del president Mas durant l'entrevista a la CNBC 842

Fotografia del president Mas al plató de la CNBC al Mobile World Congress

Fotografia del president Mas al plató de la CNBC al Mobile World Congress 520